Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Ministar Horvat uručio donaciju namirnica za Caritas i pet pumpi za vatrogasce

Tu su uključene živežne namirnice poput riže, sira, brašna, ulja… drago nam je da možemo pomoći u uvijek ćemo se rado odazvati na ovakve akcije – rekao je ministar


Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat isporučio je danas Caritasu Križevačke eparhije donaciju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda vrijednosti gotovo četiri milijuna kuna iz robnih rezervi smještenih u Trgocentrovom skladištu. Kako je rekao ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije otac Ivan Radeljak, donacija će se raspodijeliti na 21 lokaciju u Hrvatskoj i jednu lokaciju u Bosni i Hercegovini, točnije u Banja Luku. – Mi smo Vladu zamolili za pomoć, ali ne za sebe, nego za potrebite kojih ima sve više. Uvijek reagiraju na naše potrebe i na tome ih hvala – rekao je Radeljak.


Ministar Darko Horvat istaknuo je kako je Vlada donaciju dala i za uskrsne blagdane i bila je vrijedna 4 milijuna kuna, a ova za božićne blagdane gotovo također doseže taj iznos. – Tu su uključene živežne namirnice poput riže, sira, brašna, ulja… drago nam je da možemo pomoći u uvijek ćemo se rado odazvati na ovakve akcije – rekao je ministar koji je ujedno uručio i pet mobilnih pumpi velikog protoka na održavanje i korištenje javnim vatrogasnim postrojbama, DVD – ima i jedinicama lokalne samouprave. – Pumpe su raspodijeljene od Županje do Dubrovnika, a ja svima želim da ih čim manje ili uopće ne koriste – istaknuo je Horvat. Naglasio je kako su te mobilne pumpe zapravo kurativa, odnosno da se koriste kada poplave već učine šteta, no da je preventiva ono što je uistinu važno, a nju čine uređenja sustava odvodnje, gradnja nasipa i sl.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook