Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Mali Pregračani po prvi puta dobili 'superpakete'

Novčani iznos od 1.000 kunu i paket u istoj novčanoj vrijednosti roditeljima je uručio gradonačelnik Marko Vešligaj koji je rekao da su kroz poklon, odnosno paket htjeli istaknuti važnost osjećaja pripadnosti zajednici i to od najmlađih dana.


U Gradskoj vijećnici Grada Pregrade danas je održan prvi prijem novorođenčadi u 2018. godini i podjela ''Paketa za super početak'' koji sadržava osnovne potrepštine za bebe potrebne svakom novom roditelju. ''Paket za super početak" osmišljen je po uzoru na skandinavske zemlje, a sadrži hrvatske proizvode od stopostotnog pamuka s bojama i detaljima koji simboliziraju Pregradu. Grad Pregrada je u svojem proračunu za 2018. godinu udvostručio iznos dosadašnje naknade za novorođenu djecu pa će od ove godine roditelji s područja Pregrade primati potporu za novorođenčad u vrijednosti od dvije tisuće kuna. Iznos naknade raspodijeljen je na način da se tisuću kuna ostvaruje u novčanom obliku, a tisuću kuna u obliku prigodnog paketa za svako novorođeno dijete. Mali Pregračani su dobili i besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu do prve godine života.

Novčani iznos od 1.000 kunu i paket u istoj novčanoj vrijednosti roditeljima je uručio gradonačelnik Marko Vešligaj koji je rekao da su kroz poklon, odnosno paket htjeli istaknuti važnost osjećaja pripadnosti zajednici i to od najmlađih dana. – Drago mi je da je odaziv roditelja veliki i da su ovako dobre reakcije. Ovo danas je mali dar s obzirom na sve obveze koje roditelji imaju – rekao je gradonačelnik Vešligaj. No, zato Grad pomaže i na druge načine. - Naš dječji vrtić je u potpunosti obnovljen što je stajalo 2 milijuna, povećali smo sredstva za vrtić za 350.000 kuna, osigurali da drugo dijete u vrtiću plaća 50 posto od ekonomske cijene vrtića, digli smo pedagoške standarde – rekao je Vešligaj, zaključivši kako Grad radi maksimum u okviru financijskih mogućnosti te da su im mladi prioritet.

Tamara i Goran sa sinom Tinejom

Grad Pregrada lijepo nas je iznenadio poklonom. Bila kakva pomoć roditeljima je dobrodošla i novčana i u obliku odjeće sa simbolima našeg Grada – rekla je Natalija Leskovar, mama dvomjesečnog Doriana i dvogodišnje Sofije, koja smatra da bi trebalo povećati rodiljne naknade, pogotovo za nezaposlene mame kao što je i ona sama. Novčani iznos i Paket za super početak iznenadio je i mlade roditelje Tamaru Dragojević i Gorana Jusa koji su na prijem doveli sina Tineja. - Lijepo je od Grada da se brinu za mlade, s obzirom da je danas mladima jako teško. Mladima bi trebalo omogućiti da si mogu naći posao, a onda i riješiti svoje stambeno pitanje – rekla je Tamara.

Dodajmo kako Grad Pregrada od 2013. godine svaka tri mjeseca organizira prigodno druženje s roditeljima i njihovim bebama, a na prvom prijemu u 2018. darivano je 15 Pregračana.

Natalija Leskovar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook