Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] KOLINDA U KRAPINSKIM TOPLICAMA: Oduševili je mališani iz Centra za odgoj i obrazovanje

Predsjednica je posjetila Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju te Centar za odgoj i obrazovanje te Vodeni park Aquae Vivae


Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović u nastavku svog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji posjetila je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama. Tamo ju je dočekala ravnateljica bolnice Željka Žnidarić koja je prezentirala podatke iz prošlosti, ali i najavila nove projekte. U sklopu sastanka s predstavnicima turističkih i medicinskih ustanova, prezentiran je projekt proširenja bolnice.


Kako je objasnio arhitekt Tomislav Vreš, u sklopu proširenja koje je vrijedno čak 20 milijuna eura, bolnica će dobiti nove smještajne kapacitete, kardio – park, terapeutske dvorane i sl. Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić predstavio je Grabar – Kitarović ukratko turističke potencijale Krapinskih Toplica. – Osim odličnih predispozicija za zdravstveni turizam koje imamo, moram spomenuti i privatna ulaganja poput izgradnje hotela Villa Magdalena te izgradnje Heli centra od strane ruskih investitora koji će ovdje graditi i hotel – istaknuo je Svažić.


Na sastanku su predstavljeni i odlični turistički rezultati naše županije, a prikazan je i kratak promotivni film na kojeg se Kolinda Grabar – Kitarović osvrnula u svojem obraćanju. – Zagorje obiluje predivnim lokacijama i sadržajima. Nadam se da ću jednom kao turist moći doći posjetiti neki hotel ili neki od turističkih dragulja koje ova županija nudi – istaknula je predsjednica, dodajući kako zdravstveni turizam ima veliki potencijal u našoj županiji.


Kolinda Grabar – Kitarović obišla je Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, a nakon toga posjetila je Centar za odgoj i obrazovanje gdje su je dočekala djeca, učitelji, odgojitelji i roditelji. U jednoj od učionica s učenikom je zaigrala i interaktivnu igru, a posebnu su je ganule dvije djevojčice koje su joj poželjele dobrodošlicu.


Predsjednica je drugi dan svoga posjeta nastavila Vodenom parku Aquae Vivae, tvrtki Kotka u Krapini, Domu za starije i nemoćne Sv. Nikola u Krapini te samostanu franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook