Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Ishođena odgoda deložacije branitelja Vlade Golubana

Zagorski list od ranih je jutarnjih sati na licu mjesta pratio razvoj događaja oko slučaja Vlade Golubana, hrvatskog branitelja koji je sudskom odlukom trebao danas biti deložiran iz svog doma zbog duga prema austrijskoj RBA zadruzi.


Imamo odgodu – uskliknuo je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar kad je na njegov e-mail jutros oko 9 sati stigla odluka suda o odgodi za danas najavljene deložacije Vlade Golubana i njegove obitelji iz jedinog doma u Grabrovcu kod Zaboka.

-Informacija o odgodi je stigla sa suda putem e-maila u kojem piše: Odgađa se uredovanje prema zaključku od 21. rujna, određeno za dan 9. studenog za 8:30 sati. Uredovanje se odgađa zbog zahtjeva ovršenika za izuzećem suca, predsjednika suda i sudskog ovrhovoditelja – rekao nam je Pernar.

Nenad Koljaja iz Inicijative oštećenika RBA zadruga, pojasnio nam je kako je jutros Nada Landeka iz HAZUD-a predala na sud zahtjev za izuzećem Suca ovršitelja.

-Mi smo jutros, čim se otvorio sud, predali zahtjev za izuzeće suca ovrhovoditelja i predsjednika suda. Na osnovu toga oni su sad zaustavili ovu deložaciju i sad Sudsko vijeće mora donijeti odluku o izuzeću – rekao je Koljaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, razvojačeni hrvatski branitelj Vlado Goluban, koji je dva puta ranjavan i više puta odlikovan, zbog duga i kredita u jednoj od kontroverznih austrijskih RBA zadruga, trebao je sudskom odlukom danas izgubiti svoj jedini krov nad glavom. Za pomoć se obratio Živom zidu, čiji su se aktivisti, članovi, ali i saborski zastupnici, predvođeni Ivanom Viliborom Sinčićem i Ivanom Pernarom, još sinoć počeli okupljati u njegovom domu, ne bi li spriječili i odgodili deložaciju, kako bi dobili na vremenu da pokušaju ugovor RBA zadruge i Vlade Golubana proglasiti ništetnim. Zastupnik Ivan Pernar čak je prenoćio u domu Golubanovih.

Inače, Nenad Koljaja ističe kako RBA zadruge rade nezakonito te da im je njihova FMA, austrijski pandan hrvatskoj HNB, 2010. godine zabranila rad u Hrvatskoj, ali one i dalje posluju u Hrvatskoj preko posrednika. Isto tako, Koljaja je u konkretnom slučaju nezadovoljan odnosom suda prema obitelji Goluban i sudskim vođenjem čitavog postupka.

-Ovi jadni ljudi koji žele iseliti navukli su se na dogovor i nagodbu s bandom. Zato nisu ništa poduzimali. Ni na jednu radnju nisu uložili ni žalbu. Ništa. Čak ni ne znaju tko im je sudac u postupku. Tri puta im je mijenjan broj predmeta, a sudac je Domagoj Ogrinšak. Uopće se ne vidi iz spisa da su dostavljana ikakva rješenja – kaže Koljaja.

Što će biti dalje i kakav će biti konačni epilog ove priče još uvijek nije poznato, ali zastupnik Ivan Pernar kaže da, prema njegovom iskustvu, postoji 80% šanse da obitelj Goluban zadrži kuću, no onih 20% uvijek visi u zraku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook