Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO I FOTO] ODRŽAN 1. FESTIVALČIĆ: ''Srce mi je veliko i ispunjeno, jer vidim da naš dugogodišnji trud zaista dolazi na naplatu''

Djeca su predstavila aktivnosti i postignuća kojima su se bavila tijekom prošle školske godine


U Parku Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama danas je održana završnica ovogodišnjeg uspješnog provođenja projekta Baltazar 4, koja se od ove godine naziva Festivalčić.

Baltazar 4 projekt je koji provodi Krapinsko – zagorska županija s partnerima, a putem kojeg se osiguravaju pomoćnici u nastavi za osnovnoškolce i srednjoškolce s teškoćama u razvoju iz naše županije.

Na današnjem Festivalčiću kroz pjesmu, ples, recitacije i igrokaze, predstavili su se učenici iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Marija Bistrica, OŠ Ante Kovačića Zlatar, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Janka Leskovara Pregrada i OŠ Ljudevita Gaja Krapina. Osim kroz priredbu, učenici su i kroz svoje radove na štandovima predstavili sva postignuća i aktivnosti koje su provodili tijekom protekle školske godine.

Srce mi je veliko i ispunjeno, jer vidim da naš dugogodišnji tud za uspješnu integraciju djece s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu zaista dolazi na naplatu, što se danas pokazuje u punom smislu, jer djeca predstavljaju sve aktivnosti koje su tijekom godine zajednički radila – istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zahvalila domaćinima, Općini Stubičke Toplice i OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice na organizaciji Festivalčića. – Zahvaljujem im na iznimnom trudu, što su nam osigurali sjajne uvjete i atmosferu i potrudili se u organizaciji, oni su nam i partneri u projektu Baltazar 4. Zadovoljna sam i sretna i zahvaljujem svim partnerima, 29 osnovnih i srednjih škola iz naše županije te Zagorskoj razvojnoj agenciji, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli ovom Festivalčiću i pokazali kako se entuzijazmom i trudom može puno postići za integraciju djece s poteškoćama u razvoju u društvenu zajednicu – rekla je zamjenica župana.

Ovo je još jedan festival tolerancije, jednakosti i zajedništva, koji se po prvi puta održava baš u Stubičkim Toplicama, koje su, kao osnivač osnovne škole, partner Županiji na projektu Baltazar. Djeca su naša budućnost, tako da im moramo omogućiti sve što im je potrebno, a mi smo spremni i dalje surađivati sa Županijom na ovakvim hvalevrijednim projektima – istaknuo je načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

Osim priredbe i predstavljanja radova kroz štandove, za oko 150 sudionika domaćini su priredili i radionice. – Sudjelovali su u radionicama veza, lončarstva i izrade licitarskih proizvoda, a sve s tematikom loga projekta Baltazar. Koordinatorice toga projekta i pomoćnice u nastavi iz naše škole pripremile su i natjecateljske igre za sudionike – rekla je ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Brigitte Gmaz, dodavši kako je škola od samog početka uključena u projekt Baltazar 4, što uvelike pomaže djeci, nastavnicima i roditeljima u ostvarenju nastavnog plana i programa.

Fologaleriju s Prvog Festivalčića pogledajte OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook