Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] HUMANITARNI MALI GASTRO: Kokteli, slastice, štrukli i tradicionalna utrka konobara

Danas je održan 17. Mali gastro


Na zabočkom Trgu Ksavera Šandora Gjalskog danas je održan 17. Po redu Mali Gastro, manifestacija koju tradicionalno organizira Srednja škola Zabok, a na kojoj se predstavljaju ugostiteljske škole iz čitave Hrvatske. U sklopu događanja prodaju se kolači i piće, a sve u humanitarne svrhe i nabavu opreme u OB  Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Ravnateljica zabočke srednje škole Draženka Jurec istaknula je kako ova Mali gastro okuplja strukovne škole iz svih krajeva Hrvatske, a ove su godine to, uz njihovu školu, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Prelog, Srednja strukovna škola Varaždin, Trgovačko – ugostiteljska škola iz Karlovca te zagrebački učenici. – Jako smo ponosni na naše učenike i na ovo događanje. Tu su, kao i uvijek, bili naši vrtićevci iz Zipkice, ali i utrka konobara na kojoj je sudjelovalo 20 – ak učenika – rekla je ravnateljica te dodala kako je posebno ponosna što je manifestacija svake godine humanitarna, ali i da se ove godine predstavio i projekt 'Uživamo tradicijo' u kojoj SŠ Zabok sudjeluje.

Mali Gastro pohvalio je i gradonačelnik Ivan Hanžek uz riječi kako su je Srednja škola Zabok ponos grada Zaboka, što zbog rezultata koje postižu na svim natjecanjima, što zbog ovakvih događanja koje organiziraju. – Učenici i nastavnici se ovdje druže, razmjene iskustva, ali i nama prezentiraju što znaju napraviti kroz svoje slastice, koktele, ali i kroz umijeće i spretnost u utrci konobara – istaknuo je gradonačelnik.

Pohvale na račun Srednje škole Zabok imala je i zamjenica župana Jasna Petek. Kaže, riječ je o školi koja s pravom nosi titulu Centra kompetentnosti u turizmu kroz čije će se programe školovati ne samo učenici, nego i svi drugi potencijalni i postojeći turistički djelatnici. – Županija koja se brendira kao vodeća u kontinentalnom turizmu mora imati Centar kompetentnosti, a Srednja škola Zabok u potpunosti je zaslužila tu titulu – naglasila je Petek te dodala da Krapinsko – zagorska županija mnogo čini za promociju i razvoj strukovnih zanimanja.

- Ova manifestacija samo je u nazivu mala, a rade je ljudi velikog srca jer, kao što znamo, sav prihod ide u humanitarne svrhe – rekla je zamjenica župana. Nakon otvorenja i kratkog obilaska štandova, nastupila je vrtićka grupa Cicibani s recitacijama i pjesmom, a najatraktivniji dio događaja svakako je bila utrka konobara. Prvo je mjesto ove godine pripalo Filipu Kocijanu iz SŠ Prelog, drugo mjesto Danijelu Mužeku iz SŠ Pregrada, a treće mjesto Tinu Škrlinu – Batini iz zabočke Srednje škole. Među djevojkama najbrža je bila Karolina Valentić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook