Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Hajdaš Dončić: 'Smanjenje deficita, kojim se hvali ministar Marić, je iluzija'

Što se tiče trenutnog, pozitivnog trenda, kad je deficit u pitanju, kaže Hajdaš Dončić, on je nastao zbog cikličnih promjena u gospodarstvu EU i djelomičnom smanjivanju kamata na hrvatski dug


Na današnjoj konferenciji za novinare u Zaboku, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije, Siniša Hajdaš Dončić, žestoko je kritizirao ekonomsku i fiskalnu politiku aktualne Vlade RH, koju vode HDZ i HNS.

-Pravih istinskih i dubinskih reformi, koje su bile najavljivane, nema. Nema ih pogotovo u poslovnom sektoru, o čemu svjedoče sve relevantne analize neovisnih institucija i analize raznih udruga koje se bave poslovnom klimom u Hrvatskoj. Ovo što se aktualni ministar financija hvali s manjim deficitom je jedna velika iluzija koja će vrlo brzo, kao mjehurići, balončići, otići u nebo, a, zapravo, rada na rashodovnoj strani nema – rekao je Hajdaš Dončić.

Što se tiče trenutnog, pozitivnog trenda, kad je deficit u pitanju, kaže Hajdaš Dončić, on je nastao zbog cikličnih promjena u gospodarstvu EU i djelomičnom smanjivanju kamata na hrvatski dug. –To vam je cijela priča o smanjenju deficita. Oni se hvale da je prvi puta Hrvatska izdala obveznice kojima se financiraju troškovi države na 12 godina, a ja ću samo napomenuti da je u isto vrijeme Austrija iste takve obveznice izdala na 100 godina. Eto, toliko o nekim reformama i o deficitu – zaključio je Hajdaš Dončić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook