Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Fašničku Republiku Lobor preuzeo Šraf: 'Umjesto vode cjevovodima će teći vino i sve bu besplatno'

Loborskim trgom prodefilirale su i maskirane fašničke skupine, njih desetak, sastavljene od domaćih loborskih udruga, a od gostiju predstavila se Udruga Petrajski kurent iz varaždinskog Petrijanca


Slobodnu Fašničku Republiku Lobor u subotu je preuzeo novi načelnik, Željko Hendija, poznatiji kao Šraf, koji će Loborom vladati sve do utorka, do 24 sata. Ključeve mu je predala načelnica Ljubica Jembrih, poželjevši mu sreću u narednim danima vladanja, poručivši da blagajna nije prazna. Građanima se obratio i novi načelnik Šraf koji je pozdravio gospođe Pepelnice i gospodu Fašnike, obećavši da budu od sad 'živeli puno bolje te da će umjesto vode cjevovodima teći vino i sve bude besplatno', jer mu je dosta ovih posljednjih događaja oko vode i nafte u Loboru. Iako već je našao i strateškog partnera iz Saudijske Arabije ili Kuvajta. Nada se da njegova vladavina neće trajati samo do utorka, već da će na vlasti i ostati.

Loborskim trgom prodefilirale su i maskirane fašničke skupine, njih desetak, sastavljene od domaćih loborskih udruga kao što su KUD Lobor, Udruga Sveta Ana, loborski vatrogasci, Coprnice, loborske i belečke mažoretkinje, Off road Lobor, nogometni klub, grof i grofica Keglević iz Loborgrada... , a od gostiju predstavila se Udruga Petrajski kurent iz varaždinskog Petrijanca. Svi oni pripremili su zanimljiv program kojim su nasmijali i zabavili posjetitelje na trgu sv. Ane gdje se Loborski fašnik 2019. i održao. Voditelj programa bio je Adam Končić. Zabava i fašničke norije nastavljene se u društvenom domu uz bogatu gastronomsku ponudu i glazbu uživo uz nastup grupe Štimung Zagorja. Ukusnim fiš paprikašem i domaćim kuhanim vinom častili su ŠRD 'Pastrva iz Lobora i Udruga vinogradara i vinara Kliet.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook