Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Dvjestotinjak Zagoraca vježbalo s Renatom Sopek i timom Aktivna Hrvatska

Na trening nisu stigli samo Stubičanci, već i vježbači iz okolnih mjesta


Prepuna dvorana u Donjoj Stubici danas je vježbala s timom Aktivne Hrvatske, prenijevši tako sliku i poruku iz Zagorja koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću i širiti pozitivnu energiju.

Za prvi ovogodišnji trening sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, koji je unatrag šest godina aktivirao 25 tisuća građana na svojim treninzima po cijeloj Hrvatskoj, odabrana je upravo Donja Stubica, gdje se tražilo mjesto više za vježbanje.

Za vrhunski trening od sat vremena, prijavilo se dvjestotinjak vježbača, mlađih i starijih, onih koji su u formi i redovito vježbaju i onih koji ne vježbaju uopće, ženskih i muških, ali i djece, što je posebno pohvalila voditeljica programa Renata Sopek. – Trening je prilagođen svima. Jako mi je drago da su danas sve generacije tu, a posebno da vidim djecu, jer su, prema statistikama, djeca već u predškolskoj dobi pretila, stoga je ovo pozitivna slika koju ćemo danas poslati po cijeloj Hrvatskoj i svim generacijama – istaknula je Renata.

Prije samog treninga okupljene su pozdravili svjetski gimnastički prvak na preči Tin Srbić, ovom prilikom izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, pod čijim pokroviteljstvom projekt Aktivna Hrvatska djeluje te domaćin, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. Na zdravu prehranu osvrnula se nutricionistica, o važnosti vježbanja govorio je rektor Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te se gostujuća liječnica s medicinske strane osvrnula na odgovornost koju svatko ima za svoje zdravlje.

''AKTIVAN+ODGOVORAN=ZDRAV'' moto je Aktivne Hrvatske, a kako se danas vježbalo u Donjoj Stubici i koje su smjernice za zdrav život dobili vježbači, pogledajte u našem videu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook