Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Bedekovčanska i toplička škola putem video konferencije pratile predavanje Ružice Vuk

Vuk je predavačica na PMF – u i članica prvo saziva Ekspertne skupine Cjelovite kurikularne reforme koju je predvodio Boris Jokić


Danas je u Osnovnoj školi u Bedekovčini održano predavanje doc.dr.sc. Ružice Vuk, profesorice na PMF – u u Zagrebu i članici prvog saziva Ekspertne radne skupine Cjelovite kurikularne reforme. Tema predavanja bila je Planiranje i programiranje nastave orijentirano na odgojno-obrazovne ishode, a zanimljivo je da su je osim učitelja bedekovčanske osnovne škole, putem video konferencije pratili i njihovi kolege iz Krapinskih Toplica.

- Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim da je to prvi put da su Učiteljska vijeća dviju škola u našoj županiji surađivala na ovaj način, putem video konferencije. Drago nam je da smo ugostili Ružicu Vuk koja je vrsna u sferi metodike i koja ima veliko iskustvo – rekao je ravnatelji OŠ Bedekovčina Ivan Paradi.

Ružica Vuk rekla je kako joj je uvijek drago raditi na terenu jer tek tada može detektirati probleme s kojima se suočavaju učitelji. Naglasila je kako je kurikularna reforma nužnost, kako za učitelje, tako i za učenike. – Djecu treba pripremati za život u 21. stoljeću, a obrazovni sustav treba prilagoditi tome cilju. Isto tako, učitelji i profesori moraju imati određenu autonomiju kada je u pitanju postizanje odgojno – obrazovnih ishoda – istaknula je Vuk.

Što nam je o nužnosti kurikularne reforme otkrila doc.dr.sc Vuk, pogledajte u videu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook