Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Bajku DND -a Sv. Križ Začretje glumci izvode diljem Hrvatske

'Neispričane priče... kojima nema kraja' DND-a Sveti Križ Začretje najbolja je bajka u Hrvatskoj


Pobjednička priča kreativnog natječaja održanog u sklopu projekta 'Neka odrastanje bude dječja igra', kojeg tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi već petu godinu u suradnji sa Savezom društava 'Naša djeca' Hrvatske je priča 'Neispričane priče... kojima nema kraja' Društva 'Naša djeca' Sveti Križ Začretje.  - Na natječaj se prijavio 21 DND iz cijele Hrvatske, a cilj projekta je promoviranje čitanje priča i bajki  - rekla je Nevenka Sinković, predsjednica DND-a Sveti Križ Začretje koja je spomenula kako djeca priče vole, imaju maštu te je zadatak društva da pomognu djeci da stvaraju neke nove bajke i priče.

Duga tradicija

Valja reći da DND Sveti Križ Začretje već petnaest godina kontinuirano provodi bajkaonice.

- Poticaj ove godine bio je stvoriti priču o ružnom pačetu i prijavi na natječaj. Tražilo se da se krene s lijepom porukom i na temelju toga da se stvori neka nova priča. Mi već dugo njegujemo tradiciju pričanja i ova Bajkaonica nam dolazi kao plus - objasnila je Sinković. Novitet ovogodišnjeg NIVEA-inog natječaja jest da poznati glumci izvode pobjedničku priču po školama diljem Zagreba, Kutine, Ravne Gore... Pričaju je glumci poput Zijaha Sokolovića, Luke Bulića, Ide Prester, Doris Pinčić Rogoznica, a ova pobjednička bajka se nalazi i na Youtubeu. Osposobljene su tete pričalice, Paula Krznar, Lorena Belina, Jadranka Gucaj, Jadranka Dragčević i Tanja Tušek.

Ivana Junković  je uz Paulu Krznar, Lorenu Belina, Jadranku Gucaj, Jadranku Dragčević, Tanju Tušek jedna od voditeljica Bajkaonice. - Svi smo uzbuđeni i iznenađeni. Trebalo je na temu Ružnog pačeta ispričati novu verziju. Tri tete pričalice, a uz mene su to bila Paula Krznar i Lorena Belina ispričale su bajku o ružnom pačetu, a zadatak djece je prema tome izmisliti novu priču. Zapravo smo četiri priče spojili u jednu, a moram reći da su za sve najzaslužnija djeca - objašnjava Junković. Kako je objasnila Nevenka Sinković, priča će se uskoro moći čuti u Svetom Križu Začretju, a iz Društva se nadaju kako će se pozivu odazvati i neki od glumaca koji ju izvode.

Glavni lik nagrađene priče je dječak Domagoj koji nije volio čitati. Postajala je čarobna knjiga koja je mogla letjeti te je bila u muzeju. Knjiga je jednog dana poželjela doći u nečije ruke te je pobjegla i stigla u Domagojeve ruke. On je isprva nije prihvaćao, no malo pomalo ju je zavolio i više je nije ispuštao iz ruke. Domagoj je, zahvaljujući čarobnoj knjizi, otkrio tajne knjižnice i zavolio je čitanje. Odnio ju je u školi gdje je djeca nisu prihvaćala, no baš kao i Domagoj, malo pomalo su je zavoljeli i svakim su dan čekali nove neispričane priče

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook