Prethodni članak
Sljedeći članak

Vetropack Straža dobitnik nagrade Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća

Indeks DOP-a dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju


Vetropack Straža, tvornica stakla iz Huma na Sutli još je jednom dobila službeno priznanje za svoje društveno odgovorno poslovanje. Posljedica je to stalnih napora da se uz ostvarenje dobrih poslovnih rezultata uvijek vodi računa o utjecaju na okoliš i zajednicu, zaposlenike i poslovne partnere.

Brojne pozitivne prakse koje potkrjepljuju Stražin odnos prema okolišu, briga o sigurnosti i zadovoljstvu radnika, odnos prema lokalnoj zajednici koja ovo poduzeće doživljava pokretačem gospodarskog i društvenog razvoja kraja, korektan i dugoročan odnos s poslovnim partnerima – sve to jasno ukazuje na činjenicu da naš jedini proizvođač staklene ambalaže doista živi prema načelima DOP-a.

A među brojnim priznanjima kojima je ovo poduzeće nagrađeno posljednjih godina, Indeks DOP-a zauzima posebno mjesto.

Indeks DOP-a dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Indeksom se procjenjuje društvena odgovornost tvrtki. Temelji se na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook