Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani zabočke Mladosti jesenski su prvaci prve županijske nogometne lige za veterane

Veterani zabočkog četvrtoligaša prekinuli višegodišnju dominaciju krapinskog Zagorca


Veterani zabočke Mladosti jesenski su prvaci I. ŽNL KZŽ za veterane. U trinaest odigranih kola oni su ostvarili 11 pobjeda i 2 poraza. Uz 33 osvojena boda Zabočani su postigli 40 i primili 18 zgoditaka. Veliko pojačanje u odnosu na proteklu sezonu veterani Mladosti dobili su u Zoranu Bunčecu, koji je sa 14 golova prvi strijelac ove momčadi. Mario Leško pridružio je šest, Juraj Tisanić četiri, Mate Fioi, Kristijan Pilski i Dalibor Tuđa po tri, Darko Dominko i Ivan Kos po dva su puta bili strijelci, dok su po jedan pogodak postigli Danijel Celjak i Josip Hanžek.

Zabočani su prvenstvo započeli s tri uzastopne pobjede (Radoboj 3:1, Rudar M 7:0 i Toplice 6:3), da bi utakmicu četvrtog kola i derbi protiv Zagorca bio odgođen. U petom kolu slijedio je prvi poraz i to na domaćem travnjaku protiv Jedinstva (3:2). Pobjedama se Mladost vratila u šestom kolu protiv Klanjca (0:1), da bi u sedmom kolu u Zaboku pao Inkop (3:1), a potom u osmom i Mladost MB (2:0). U gradskom derbiju Zabočani su pretrpjeli visok poraz u gradskom derbiju od Rudara DZ (5:0), no u tom su ogledu bili lišeni usluga Zorana Bunčeca. Poslije toga Mladost je redom dobila četiri utakmice. Prvo Stražu (2:1), potom je s istim rezultatom u Gornjoj Stubici pao Matija Gubec, a onda je u derbiju prvenstva u Krapini s 2:1 savladan dugododišnji prvak Zagorec. Strijelci za Mladost bili su Dominko i Bunčec, dok je za Zagorec s "bijele točke" pogodio A. Ferček. Ta je utakmica i riješila pitanje jesenskog prvaka. Potom je 5:2 pobijeđeno Oroslavje, a nakon što je posljednjem 13. kolu u Donjoj Stubici sa 4:0 savladana Stubica, veliko slavlje u City caffeu moglo je početi.

Za veterana zaboke Mladosti u protekloj polusezoni nastupali su: Stjepan Kos, Josip Hanžek, Dragutin Đurđević, Zvonimir Nesek, Krunoslav Kušan, Nenad Borovčak, Bojan Gorički, Darko Dominko, Antun Črnjević, Krunoslav Ivanušec, Dragomir Jadek, Damir Štefanović, Danijel Celjak, Dalibor Tuđa, Josip Hanžek, Tomislav Sente, Juraj Tisanić, Nenad Kovačićek, Kristijan Pilski, Alen Krznar, Ivan Kos, Risto Ćamilov, Mario Leško i Zoran Bunčec, dok su za logistiku bili zaduženi: Miljenko Celjak, Damir Šepec, Mladen Papišta i Darko Tomek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook