Prethodni članak
Sljedeći članak

Veronika Kolman i Vedran Kašić na Plenarnoj sjednici Youth Regional Networka

Sjednica je održana u rumunjskom gradu Focsani, a naši predstavnici sudjelovali su u odboru 'Zdravlje i socijalna politika'


Predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Veronika Kolman i Vedran Kašić sudjelovali su od 18. do 20. studenog na plenarnoj sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.

Sjednica YRN-a okupila je u rumunjskom gradu Focsani tridesetak mladih predstavnika europskih zemalja. Izazovi u realizaciji Pariške konferencije o klimatskim promjenama iz 2015. na kojoj su vlade postigle dogovor da će porast prosječne svjetske temperature zadržati na razini znatno manjoj od 2°C u usporedbi s predindustrijskim razinama te da će ulagati napore da se taj porast ograniči na 1,5°C – bile su glavne teme sjednice. Sudionici sjednice imali su priliku raditi u nekoliko odbora, a naši predstavnici sudjelovali su u odboru „Zdravlje i socijalna politika''.

Na dnevnom redu bila je i rasprava o prijedlogu novog Statuta Youth Regional Networka s jasno definiranim planovima te dugoročnom vizijom organizacije. - Svijet trenutno svjedoči velikim klimatskim promjenama – stoga se važnost dugoročnih ciljeva pariškog sporazuma temelji na doprinosima svake vlade sukladno ranije dogovorenim planovima, transparentnosti i otvorenosti prema javnosti po pitanju realizacije planova, te solidarnosti EU i ostalih razvijenih zemalja prema zemljama u razvoju. No ne smijemo zaboraviti da pariški sporazum predstavlja tek početak dugog putovanja. Na nama je sada odgovornost da ovaj sporazum pretočimo u djelovanje i to zajedno sa svim dionicima – političkim vlastima na svim razinama, nevladinim organizacijama, poslovnom zajednicom i svakim pojedinim građaninom. S ciljm doprinosa u realizaciji sporazuma, i Županijski savjet mladih donijet će po navedenom pitanju na svojoj sljedećoj sjednici preporuke nadležnim institucijama Krapinsko – zagorske županije - zaključila je Veronika Kolman, predsjednica Savjeta mladih KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook