Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliko zadovoljstvo: U Lepajcima otvoren obnovljeni prostor Gradskog puhačkog orkestra


Gradski puhački orkestar Krapina ovih dana ima veliki razlog za zadovoljstvo. Naime, u Lepajcima je u petak svečano otvoren obnovljeni i novouređeni prostor Gradskog puhačkog orkestra koji se nalazi u potkrovlju zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepajci s kojim Orkestar odlično surađuje već niz godina. Novi prostor otvorio je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović a svečanosti su prisustvovali članovi Orkestra i DVD-a Lepajci.

Kako je rekao dopredsjednik Udruge Ivica Cvrtila, uvjeti za početak uređivanja prostora, koji je bio u vrlo lošem stanju, stekli su se potpisivanjem ugovora s DVD-om Lepajci o trajnom korištenju prostora potkrovlja zgrade.

– Prostor je uređen sredstvima iz Gradskog proračuna. Grad je financirao materijal i sve što nam je bilo potrebno, ali radove smo gotovo u cijelosti volonterski sami izvršili, odnosno sve ono što smo mogli, kao što je postavljanje knaufa, izolacije i struje. Vanjski izvođači su nam napravili samo ono što mi nismo mogli, poput postavljanja pločica i glazure – kazao je Cvrtila i dodao da su radovi trajali ukupno oko dvije i pol godine.

Tom je prilikom ujedno zahvalio svim članovima Orkestra koji su svoje slobodno vrijeme, znanje i volju uložili u radove na uređenju, ali i DVD-u Lepajci koji je bio otvoren za dogovor o ustupanju nekorištenog prostoga.

– Zahvaljujemo i Gradu Krapini na čelu s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem na financijskoj pomoći u realizaciji ovog velikog projekta, ali i na stalnoj podršci u radu koju nam pruža Grad Krapina – poručio je Cvrtila.

Gradonačelnik Gregurović je na otvorenju naglasio da je, kada se malo vrati u povijest, 11 godina unatrag kako obnaša dužnost gradonačelnika, jasno da Gradski puhačkih orkestar i Grad Krapina imaju odličnu suradnju. Prisjetio se i kako je krenula ideja o uređenju prostora u Lepajcima.

- Sjećam se kada su mi predstavnici Udruge došli s prijedlogom da se urede ovi prostori. Naravno da kao Grad nismo mogli to odbiti, budući da su članovi bili odlučni da svojim radom urede prostore i kada se prisjetim s kojom su željom i žarom govorili o tome, jednostavno smo morali i mi sa svoje strane pomoći - prisjetio se gradonačelnik čestitajući svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme te uložili trud, vještinu i znanje da se prostori urede. Za rad Gradskog puhačkog orkestra i njegove članove Gregurović ima same riječi pohvale.

- Što se tiče Gradskog puhačkog orkestra, drago mi je što imam prilike surađivati sa svima vama jer među vama vlada odlična atmosfera i sjajni međuljudski odnosi. Nastavite tako i dalje, a u Gradu Krapini uvijek ćete imati partnera - poručio je Gregurović.

Gradski puhački orkestar Krapina osnovan je 1959. godine, a trenutno broji 44 člana i četiri člana pjevačkog zbora koji nisu članovi Puhačkog orkestra. Pod vodstvom i dirigentskom palicom akademskog glazbenika Davora Zrinščaka, Orkestar uspješno djeluje na svim poljima, osvajajući zlatne plakete na brojnim državnim i inozemnim natjecanjima.

Kako je rekao Cvrtila, radi se i na pomlađivanju Orkestra. – Imamo suradnju s Glazbenom školom u Krapini iz koje nam u zadnje vrijeme dolazi sve više i više mladih glazbenika – rekao je.

Što se tiče planova, za ovu godinu u planu su nastupi na tradicionalnim proslavama vjerskih blagdana te ostalim manifestacijama i priredbama u gradu Krapini i okolnim mjestima.

Naime, u kolovozu će u sklopu Ljeta u Krapini na lokalitetu Stari grad Krapina održati svoj 9. tradicionalni ljetni koncert, a u prosincu, u Festivalskoj dvorani u Krapini, također već tradicionalni, ovoga puta 19. Božićno-novogodišnji koncert.

Osim toga, sudjelovat će i na županijskoj smotri koja će biti revijalnog karaktera, a u tijeku su već i pripreme za županijsko i državno natjecanje, gdje će krapinski Orkestar nastupiti u B kategoriji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook