Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliko Trgovišće prodalo svoj dio Zagorskog Metalca

Općina Veliko Trgovišće prodala je 49% svog vlasničkog udjela u Zagorskom metalcu tvrtki Specijalna oprema d.o.o. iz Luč


Općina Veliko Trgovišće prodala je 49% svog vlasničkog udjela u Zagorskom metalcu tvrtki Specijalna oprema d.o.o. iz Lučkog. Tim je činom Zagorski metalac postao prva tvrtka u vlasništvu jedinica lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj je počela privatizacija.

Tako je općinska blagajna Velikog Trgovišća sada bogatija za 4 milijuna i 300 tisuća kuna, a skupština Metalca brojnija za jednog člana, predstavnika Specijalne opreme. Riječ je o tvrtki koja se do sad nije bavila distribucijom plina, no bavi se proizvodnjom raznih uređaja i elemenata vezanih uz tu djelatnost, a uz to, za hrvatsko i inozemno tržište proizvode agregate za točenje benzina, koji se nalaze na mnogim benziskim crpkama, rekao je direktor Tomislav Rajić.

Planovi novog, za sada nešto manje od 8 postotnog suvlasnika, prvo je postati većinskim vlasnikom Metalca, te potom preseliti dio svoje djelatnosti iz Lučkog u Zabok, što bi značilo otvaranje novih radnih mjesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook