Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliki razmak između stolova na terasi, gosti mogu u kafić samo na WC i to s maskom

Nema puštanja glazbe na terasi


Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Odluku neće primijeniti u žarištima u Dubrovniku i okolici.

Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. kao i prije uvođenja mini-lockdowna, na terasama će morati biti osiguran razmak između stolova od najmanje 3 metra, a razmak među gostima različitih stolova 1,5 metra. Terasa neće smjeti biti ograđena pleksiglasom, već će morati biti otvorena i s osiguranim strujanjem zraka.Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook