Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI BROJ VATROGASNIH INTERVENCIJA: Ispumpavanja vode, gradnja zečjih nasipa, uklanjanje srušenih stabala, nestalo i struje

  • FOTO:Policija zaustavlja ; Andraševec

    FOTO:Policija zaustavlja ; Andraševec


U protekla 24 sata, Županijski centar 112 Krapina zaprimio je ukupno 161 poziv na broj 112. Pozivi u kojima je Županijski centar 112 Krapina imao potrebu za angažiranjem drugih žurnih službi odnosili su se 13 medicinskih događaja, a isto tako, zabilježen je i veliki broj intervencija uzrokovanih kišom i vjetrom, a koje su rješavale vatrogasne postrojbe.

Morali su intervenirati na uklanjanju porušenog stabla u Zaboku, Budinščini, Pregradi, na ispumpavanju vode iz prostorija u Zaboku, Zlatar Bistrici, Bedekovčini, Gornjoj Stubici, Stubičkim Toplicama, Oroslavju  Pili, Mariji Bistrici. Gradili su se i zečji nasipi u Ravnom Brezju i oko hotela Matija Gubec. Pomagali su i čuvaru poplavljenog gradilišta u Selnici. Kvarovi  uzrokovani nestankom električne energije zabilježeni su u Gornjoj Stubici, Humu Stubičkome, Karivarošu, Đurmancu, Gornjoj Podgori. Odronio se i komad zemlje na cestu u Velikom Bukovcu,  a na Hušnjakovu kod Krapine na cestu prema Muzeju neandertalaca odronio se dio stijene. Klizište se otvorilo i na cestu kod groblja u Tuhlju.

Dogodilo se i nekoliko prometnih nesreća; na autocesti Zagreb – Macelj pukla je kuka na prikolici koju vuklo osobno vozilo  te je nastalo samo materijalna šteta. S materijalnom štetom prošao je i sudar dva automobila  u Stubičkoj Slatini.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook