Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIKA RADOST] Darivano 36 novorođenih Zabočana

Darivano je 36 mališana, a koji su ovom prilikom od Grada Zaboka i Društva Naša djeca Zabok dobili novčani iznos, privjesak u obliku grba Grada Zaboka, prigodnu čestitku te CD Zabočkih mališana


Danas je u Gradskoj galeriji Zabok održan drugi ovogodišnji prijem novorođene djece iz Zaboka koja su rođena u drugoj polovici godine. Darivano je 36 mališana, a koji su ovom prilikom od Grada Zaboka i Društva Naša djeca Zabok dobili novčani iznos, privjesak u obliku grba Grada Zaboka, prigodnu čestitku te CD Zabočkih mališana. Simbolične poklone roditeljima su uručivali gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednica Društva Naša djeca Zabok Sonja Borovčak koji su čestitali prisutnima i uputili im nekoliko prigodnih riječi.

-Veseli nas da je dosta obitelji s novorođenim novodoseljenih u grad Zabok i to govori da Zabok nudi dobre uvjete života, ali i stimulativne uvjete za odrastanje djece - istaknuo je Hanžek uz riječi kako se u Zaboku nalazi velik dječji vrtić, kao i njegovo odijeljenje u Martinišću. - Tu su i škole, ali i niz bogatih sadržaja koji se nude za djecu, od sportskih, umjetničkih i kulturnih - dodao je Hanžek. Istaknuo je kako Grad Zabok kontinuirano radi na uređenju dječjih igrališta u svakom zabočkom naselju. O dugogodišnjoj tradiciji darivanja novorođene djece u kojem sudjeluje i Društvo naša djeca Zabok govorila je njegova predsjednica Sonja Borovčak.

- Grad Zabok prvi je započeo s darivanjem te mi je drago da je upravo Društvo Naša djeca bio inicijator ovog događaja. Vjerujem da će se iz godine u godinu povećavati broj naših malih sugrađanki i sugrađana jer je grad Zabok zaista grad po mjeri djece, odnosno Grad – prijatelj djece - rekla je Borovčak, a podsjetila je kako Društvo Naša djeca Zabok nudi pregršt sadržaja za djecu, od zbora Zabočki mališani pa sve do Dječjeg gradskog vijeća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook