Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKA INVESTICIJA U SŠ ZLATAR: Završen sanitarni čvor za osobe s invaliditetom

U proteklom je razdoblju Krapinsko – zagorska županija uložila oko 6,1 milijun kuna u radove na uređenju Srednje škole Zlatar


- Kako je s početkom drugog polugodišta završena treća faza investicije, izgradnja muškog i ženskog sanitarnog čvora, koji je prilagođen za osobe s invaliditetom, za što je izdvojeno 280 tisuća kuna, danas su školu obišli župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.

-Prošle godine od nadležnog ministarstva za SŠ Zlatar došlo je 700 tisuća kuna, a sve ostalo zapravo je Županija financirala iz vlastitih sredstava. Ovo je zadnja investicija, s obzirom na dvije učnice s posebnim potrebama u invalidskim kolicima, koje su upisale SŠ Zlatar, morali smo brzo reagirali – rekao je ovom prilikom župan Kolar. Sanitarnim čvorom i ulaganjima u školu zadovoljna je ravnateljica Zdenka Rogina.Škola od 2000. godine djeluje u bivšem tvorničkom kopleksu SKIM-a. Prva faza bilo je prilagođavanje tog prostora, zatim se krenulo u uređenje višenamjenskog prostora za održavanje raznim manifestacija i druženje učenika. Škola je dobila specijaliziranu učionicu kemije i biologije s pripadajućim kabinetom, specijaliziranu učionicu fizike s pripadajućim kabinetom, arhivu i prostoriju za sastanke, jednu učionicu opće namjene i reprezentativnu knjižnicu reprezentativnu i time je završena 2. faza, a sada i uređen sanitarni čvor.

Ono što još nedostaje i SŠ Zlatar, i Gradu Zlataru, jest sportska dvorana, s obzirom da se nastava tjelesnog odvija u neadekvatnom prostoru bivše industrijske hale. Iako je župan prošle godine najavljivao adaptaciju tog prostora, možda će se ipak graditi nova dvorana. – Kada  smo dobili troškovnik za adaptaciju, ispalo je da bi ta intervencija u prostor bila preko 3 milijuna kuna, pa se postavlja pitanje je li opravdano ući u toliku investiciju ili je bolje, s obzirom da je tu već izdana jednom lokacijska dozvola za izgradnju sportske dvorane, graditi novu dvoranu. Odluku ćemo uskoro donijeti – rekao je župan Kolar. Obilasku je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek, koja je zahvalila Županiji što je prepoznala potrebe škole.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook