Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKA DONACIJA: Tvrtka ZMH Horvat donirala odjelu neurologije OB Zabok opremu vrijednu 150 tisuća kuna


Zahvaljujući donaciji tvrtke ZMH Horvat iz Konjščine, neurološki odjel OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana bogatiji je za nove uređaje i opremu u vrijednosti od 150 tisuća kuna.

Primopredaja donacije izvršena je danas u zabočkoj bolnici, kojoj su donirana 3 monitora za praćenje vitalnih funkcija, 1 EKG uređaj, 1 kolica za podjelu terapije, 1 roller ploča za premještanje ležećeg pacijenta te 1 prijenosna infuzijska pumpa.

Ovo nije prva donacija ove društveno odgovorne tvrtke, ali je prva za OB Zabok. – Iskreno se nadamo da će donirani uređaji pomoći odjelu neurologije, zaposlenima na odjelu i pacijentima, a mi ćemo se truditi i u narednim periodima potpomagati rad naše bolnice – rekla je Ivana Hovat iz tvrtke ZMH Horvat, dok je vlasnik tvrtke Zoran Horvat istaknuo kako je bila izuzetna čast što su bili u mogućnosti donirati bolnicu.

Zahvalu za ovu veliku i vrijednu donaciju uputio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina. – Vrlo je važno da obnavljamo opremu, hvala svim donatorima koji nam to omogućuju, a samim time i bolju zdravstvenu zaštitu pacijentima. Donacija je odražena u dogovoru s Odjelom neurologije i nabavljena je sva potrebna oprema kako bi se na istom odjelu poboljšalo stanje opreme. Velika nam je to pomoć te smo zahvalni tvrtki ZMH Horvat i nadamo se da ćemo suradnju nastaviti kroz daljnje projekte. Hvala i svim drugim tvrtkama koje, osobito u vrijeme pandemije, pomažu bolnici. Medicinska oprema stari i potrebno ju je obnavljati, što radimo iz godine u godinu kroz vlastita sredstva, sredstva Županije i donacije – rekao je Vančina.

Na novoj je opremi zahvalio i specijalist neurologije, dr. Zlatko Hucika, zamjenik voditelja Odjela neurologije, kako u ime djelatnika, tako i pacijenata, istaknuvši kako će zahvaljujući ovoj donaciji neminovno doći do poboljšanja skrbi pacijenata na ovom odjelu.

Zamjenica župana Jasna Petek također je uputila zahvalu tvrtki ZMH Horvat, ali i svim drugim donatorima koji su proteklih godina donirali bolnicu, kao i onima koji će to tek činiti. – Nije lako u ova turbulentna i teška vremena odvojiti ovaj poprilično veliki iznos za donaciju, ali kad imate veliko srce i kad ste društveno odgovorni, onda se donacija i realizira. Ova je tvrtka pokazala da je društveno odgovorna i svojom su donacijom doprinijeli kvaliteti zdravstvene usluge u našoj bolnici – rekla je Petek.

Istaknula je i kako je u proteklih osam godina u zdravstvene ustanove u našoj županiji uloženo oko 630 milijuna kuna vlastitih sredstva ustanova, županije, decentraliziranih sredstava, sredstava iz kredita, što govori o tome koliko se ulagalo u infrastrukturu i medicinsku opremu, kako bi zdravstvena skrb bila što kvalitetnija.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook