Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIK ODAZIV NA AKCIJU: Novi član 'kluba stotkaša' dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog Križa Krapina i ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu organizirali su prvu ovogodišnji ciklus darivanja krvi


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 661 dozu krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 734 dobrovoljnih davatelja krvi, a 73 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 570 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 91 doza krvi. Krv je prvi put dalo 17 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Oraić Matija, Ljubek Štefica, Horvatek Konjić Petra, Zrinščak Davor, Zrinščak Dominik, Hršak Matija, Koprivnjak Mato, Šemnički Ivan, Slukan Vladimir, Sajko Jelena, Koprivnjak Ivan, Herak Ivanka, Ranogajec Ljubica, Merkaš Filip, Koprivnik Marko, Koprivnjak Karlo i Lalić Luka.

- U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Suhodolčan Marijan iz Velike Vesi, koji se pridružio 'klubu stotkaša' GDCK Krapina koji sada broji 45 članova – rekli su iz GDCK-a Krapina.

- U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni s odazivom. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim akcijama te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u travnju 2018. godine – poručili su iz GDCK-a Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook