Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIK JUBILEJ] Povodom 50. obljetnice mature, u SŠ Bedekovčina sastao se razred građevinskih tehničara

Razred je tada brojio 39 građevinskih tehničara, a na obljetnici se skupilo njih 19, iz svih krajeva Hrvatske


U Srednjoj školi Bedekovčina svoju 50. obljetnicu mature nedavno su obilježili bivši građevinski tehničari generacije 1968./1969..

Razred je tada brojio 39 građevinskih tehničara, a na obljetnici se skupilo njih 19, iz svih krajeva Hrvatske. Kada su oni završavali srednju školu, Srednja škola Bedekovčina bila je jedna od rijetkih građevinskih škola u Hrvatskoj i vrlo popularna za školovanje, stoga je puno učenika i bilo izvan Zagorja.

Domaćini su bili ravnateljica škole Vera Hrvoj i nastavnik Damir Bešenić, sin njihova razrednika Darka Bešenića, koji su bivšim maturantima pokazali školu, ali i poligone za stručnu praksu i poljoprivredno dobro koji nisu postojali u vrijeme njihova školovanja. No, mnogo toga im je bilo i više nego poznato jer su oni generacija koja je tijekom svoga školovanja izgradila prvu zgradu učeničkog doma koja i sada stoji.

Uz domaćine, nekadašnje maturante pozdravio je i njihov bivši nastavnik stručnih predmeta iz građevine Zvonko Lisek.Obljetnica mature završena je uz zabavu i prisjećanje uspomena u Purgi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook