Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasci se bore s vatrom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Požar gasi 40 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila


Požar otvorenog prostora na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan. Gasi ga 40 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te DVD-a: Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik, jaavlja HVZ.

Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije, a nakon što je jučer sudjelovao u gašenju jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8.

„Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 ha. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14:00 sati u JVP Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook