Prethodni članak
Sljedeći članak

VATROGASCI I HEP CIJELU NOĆ NA TERENU: Olujno nevrijeme rušilo stabla, jaka kiša nosila blato na ceste, dio Zagorja cijelu noć bez struje

Jaka kiša i vjetar sinoć su donijeli mnogo problema stanovnicima Krapinsko - zagorske županije


FOTO: Ilustracija

Zbog sinoćnjeg nevremena, jakog vjetra i kiše najviše posla imale su vatrogasne službe koje su cijelu noć imale brojne tehničke intervencije. Na području Vukšinca u Donjoj Stubici uklanjalo se stablo s ceste, a zbog nanosa blata vatrogasci su ispirali kolnike na području Grada Krapine i to u naseljima Šabac, Bobovje i Velika Ves.

Kolnici su se ispirali i u Dubrovčanu i Rakovcu Tomaševečkom. Voda se ispumpavala i iz zgrade Prekršajnog suda u Zlataru, a vatrogasne službe tokom noći intervenirale su i kod čišćenja propusta na kanalu u naselju Smiljanova Graba i Donjem Maclju u općini Đurmanec.

Kako je priopćeno iz Županijskog centra 112 Krapina, uslijed grmljavinskog nevremena u poslijepodnevnim satima došlo je do kraćeg prekida u opskrbi električnom energijom u naseljima na području grada Pregrade i to u mjestima Sopot, Stipernica, Pavlovec Pregradski, Gorjakovo i  Marinci.

Tijekom sinoćnjeg nevremena došlo je do dužih prekida u opskrbi i isporuci električnom energijom na području općine Bedekovčina i to u naseljima Bedekovčina, i Poznanovec, na području općine Sveti Križ Začretje u naseljima Kozjak, Vrankovec, Galovec Začretski, na području općine Hrašćina u naseljima Hrašćina, Vrbovo, Husinec, Donji i Gornji Kraljevec. Struje nije bilo i na području općine Budinšćina i to u naseljima Budinšćina  i Zajezda. Na terenu cijelu noć bile tehničke ekipe HEP-a.

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nije evidentirana niti jedna  prometna nesreća.

                         

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook