Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz fenomenalnu podršku publike, Zabok pobjedio Goricu

Zabok je na putu do pobjede ponovno imao fantastičn potporu navijača


Košarkaši Zaboka zasluženo su došli do pobjede protiv Gorice od 12 koševa viška (73:61). Utakmica je počelo obostrano nervozno, čak se četiri minute čekalo na prvi koš Batura, a prva deset minuta utakmice završilo je s nesvakidašnjih 8:8. Trica Zaboka bila je 0-10, a Gorice 0-11. Bilo je pitanje tko će prvi uz obranu povezati i napad. Gorica je tricom Prgometa povela u uvodnim minutama druge četvrtine (8:11), no onda je slijedila serija Zaboka od 11:0 koju su inicirali Šarlija i s dvije trice Galić. Nakon toga Gorica više nije bila ni blizu vodstva. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 30:22, a pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini koju je odlično odigrao kapetan Črnjević, a prve i to vrlo kvalitne minute u tom je dijelu utakmice za Zabok odigrao i Šarlija. Zabok je na ulasku u 29. minutu koševima Radovčića s linije slobodnih bacanja stigao na najvećih +17 (53:36). Početkom zadnjih minuta Baković je uspio smanjiti na -9 (58:49), no Galić i Črnjević ponovno su odveli utakmicu u mirne vode i doveli Zabok do važne pobjede.

Zabok je s 23 koša i 7 skokova predvodio sjajni Antonio Črnjević, odličan je bio i Roko Galić koji je uz 17 koševa i 5 puta uspješno skočio,  a veliki obole dao je i Marino Šarlija koji je uz 8 skokova 10 puta uspješno skočio i ubilježio još 3 asistencije.  Goste je s 12 koševa i 7 skokova predvodio Marko Baković, a 12 koševa uz 5 skokova i 3 asistencije ubilježio je Borna Kapusta.

Zabok je na putu do pobjede ponovno imao fantastičn potporu navijača.

Ivan Tomas:

“Zahvaljujem navijačima na fantastičnoj pobjedi. Sigurno je da su nam bili u vjetar u leđa. Napadački smo jako skromno ušli u utakmicu, no srećom su moji igrači bili koncentrirani u obrani i odradili su ono što smo se dogovorili. Obrana nam je danas donijela ovu vrlo bitnu pobjedu“.

Josip Sesar:

“Čestitam domaćinu bilu su agresivniji i zasluženo su pobijedili. Zabok je pokazao puno više agresivnosti što mu je donijelo pobjedu“.

Antonio Črnjević:

“Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Znali smo što nas očekuje. Ulaz je bio obostrano u grču, ali čvrstinom u obrani i kolektivnom igrom u oba smjera došli smo do rezultatskog plusa i više Gorici nismo dali da dođe do „egala“ i mislim da je naša pobjeda sasvim zaslužena“.

Borna Kapusta:

“Loše smo napadački otvorili i Zabok i mi. Njima je poslije krenuo šut, a nama nije. Zabok je dobio ovu utakmicu lakše nego što smo mi očekivali. Jednostavno nismo mogli naći pravi ritam u napadu i to je na kraju presudilo“.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook