Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljivom pobjedom Tondach proslavio jesenski naslov

Riječ je bilo o uvijek zanimljivom općinskom derbiju


Raspored je htio da se u zadnjem jesenskom kolu 1. zagorske lige sastanu Inkop i Tondach. Riječ je u uvijek zanimljivom općinskom derbiju, ali i o susretu dvije ekipe koje su zadnje dvije godine osvajale naslov pobjednika 1. zagorske lige, Tondach pretprošle, a Inkop prošle sezone. U ovu je utakmicu Tondach ušao osiguravši jesenski naslov i s 5 bodova prednosti pred Golubovcem. Inkop je u zadnje kolu ušao s 5. mjesta i 11 bodova manje. Tondach je, bez obzira na čestu neizvjesnost općinskog derbija, u ovaj ušao kao favorit, iako bez 3 važna igrača, Marka Srebačića, Lorena Jurine i Darka Videka.

U dobrih 45 minuta Tondach do 1:3

U općinskim debijima nema ispitivanja snaga i već u 4. minuti Goran Jaković na lijevoj strani napada gostiju ubacuje u sredinu, gdje djelić sekunde kasni Nikola Šalković, pa golman Marko Jakuš hvata loptu. Samo minutu kasnije Jaković daje za Nenada Radovečkog koji puca, a Jakuš brani.

Na drugoj strani u 6. minuti Nikola Jakopec, koji je igrao sa maskom na nosu, jer mu je slomljen kolo prije u Oroslavju, s desne strane ubacuje za Denisa Novosela, koji puca preko gola. U 10. minuti Tondach dolazi do vodstva. Šalković je dobio na poklon jednu loptu u kaznenom prostoru od obrane domaćina i mirno zabio za 0:1. Tondach i nakon gola nastavlja sa prilikama.

U 13. minuti Mario Čehulić puca iz slobodnjaka sa 25 metara preko gola, a u 14. minuti Šalković opet malo kasni na ubačaj Jakovića. No, budi se malo i Inkop. U 17. minuti Jurica Vučković puca iz slobodnog udarca sa 25 metara, lopta nezgodno odskače pa ju Damir Družinec odbija do Novosela, koji sa par metara puca pored gola. U 19. minuti duga lopta Davora Lajšića, no Družinec je brži. U 23. minuti Jakopec ubacuje, a Vučković malo kasni, ipak puca glavom ali pored gola.

U 24. minuti Inkopu uspijeva kontra, a loptu na desnoj strani dobiva Novosel, koji puca pored gola. Na drugoj strani u 30. minuti nabacuje Karlo Frtalj, a Jaković sam sa 6 metara glavom puca mlako, pa Jakuš brani. U 32. minuti Matija Mutak ne desnoj strani napada Inkopa vara dva igrača i daje povratnu na 20 metara za Vučkovića, koji puca, ali u blok. Iz te akcije kreće kontra Tondacha i kada se već činilo da će Jurica Draganić i golman Jakuš otkloniti opasnost, oni griješe i Jaković im uzima loptu i pogađa za 0:2. U 42. minuti nakon jedne oduzete lopte Novosel daje dugu loptu za Jakopca na desnoj strani, kojega ruši Ivan Bosec, za kazneni udarac, kojega sam Jakopec pretvara u 1:2 u 43. minuti. No, radost Inkopa kratkog je vijeka. U 44. minuti Radovečki nabacuje u sredinu s lijeve strane, a Jakoviću udarac brani Jakuš. No, u nastavku akcije lopta opet dolazi do Jakovića, koji malo iskosa sa desne strane puca vrlo jako i precizno za 1:3.

U nastavku potvrda pobjede i jesenskog naslova

U nastavku, u 47. minuti nakon duela sa Dominikom Lončarićem, u kaznenom prostoru Tondacha pada Jakopec. Domaćini traže kazneni udarac, no sudac Nikola Kožar samo odmahuje rukom. U 55. minuti kontru Tondacha po desnoj strani poveo je Jaković, ubacio na drugu stranu za Čehulića, koji sa 12 metara iskosa puca, ali Jakuš brani. U 62. minuti Jakopec se probio po desnoj strani i pucao sa 5-6 metara iskosa, ali Družinec izvrsno brani.

U istoj minuti na drugoj strani Jaković s desne strane daje u for za Čehulića, ali ovaj puta odlično brani Jakuš. No, u 64. minuti u obrnutim ulogama, Jaković bježi sam na Jakuša i zabija svoj treći gol za 1:4. U 69. minuti Lovro Hajdek je iznenada dobio priliku pred golom Tondacha, ali sa 6 metara kada je trebao pucati, nespretno je sam sebi izmaknuo loptu. U 71. minuti nova kontra Tondacha za rješavanje svih dilema. Opet u glavnim ulogama Jaković i Čehulić. Ovaj puta Jaković asistent, a Čehulić strijelac. U zadnjih 15 minuta manje prilika. U 83. Frtalj puca iskosa s desne strane, Jakuš brani, a na drugoj strani u 86. minuti Hajdek s desne strane puca pored gola.

Alojz Jakopec, NK Inkop:

Alojz Jakopec

''Općinski derbi, koji smo izgubili s 1:5, što je definitivno preveliki rezultat, koji ne odražava situaciju na terenu. Sve golove smo primili iz naših grešaka, a nismo zabili 3-4 ''mrtve'' šanse. Imamo problema u obrani i nemamo adekvatno rješenje i to nam se osvećuje iz kola u kolo. Čerstitam Tondachu na pobjedi i naslovu jesenskog prvaka.

Dragutin Šalković, trener NK Tondach:

Dragutin Šalković

''Sretni smo i prezadovoljni. Malo smo zadnja 4 kola imali problema sa ozljedama i kartonima. I danas je zadnja linija igrala u rasporedu u kojem teško da će još koji puta. Utakmica je zadovoljila kao lokalni derbi, fer i korektna s obje strane. Čestitam i Inkopu na fer i korektnom pristupu. Mi smo željeli tu pobjedu da potvrdimo jesenski naslov i idemo na zasluženi odmor."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook