Prethodni članak
Sljedeći članak

[USUSRET USKRSU] Kupovali su se uskrsni ukrasi, kušali tradicijski kolači, a sve uz domaći glazbeni štimung

U Stubičkim Toplicama po peti je puta održana manifestacija ''Došel bu Vuzem''


U centru Stubičkih Toplica, u Parku Vladimira Bosnara, danas je održana manifestacija ''Došel bu Vuzem'', kojega je organizirala Turistička zajednica Stubičkih Toplica, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice.

Na samom otvorenju, okupljene je pozdravio domaćin, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, koji je svima zaželio dobrodošlicu u Stubake, ali i sve najbolje povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Uz par prigodnih riječi obratio se i toplički župnik Ivica Šestak, a zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek napomenuo je kako je lijepo što je ovo još jedna manifestacija s tradicijom u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Osim prigodnih kreativnih radova najmlađih Topličana kojima su se predstavili Učenička zadruga ''Bobi'' OŠ Vladimir Bosnar, DND Stubičke Toplice te DV ''Zvirek'', svoje su rukotvorine i prigodne ukrase izložile i članice udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice koje su uz to ponudile i tradicijske kolače, baš kao i Udruga umirovljenika. Mogli su se kušati proizvodi Kluba Švicaraca te kupiti vina, med, bučino ulje, domaći kuruzni kruh, uskrsno cvijeće, ali i razni keramički predmeti, koje su predstavili domaći obrti i OPG – i.

U centru događanja bila je i velika toplička pisanica, na kojoj su znamenitosti Stubičkih Toplica oslikali brojni domaći umjetnici. Održana je predstava za djecu, a za glazbeni štimung pobrinuli su se Črleni lajbeki.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook