Prethodni članak
Sljedeći članak

USPJEŠNO ZAVRŠILA CROWDFUNDING KAMPANJA: Toplički osnovnoškolci dobili nove garderobne ormariće

U kampanji koju je organizirala REGEA, prikupljeno je 60 tisuća kuna


U osnovnoj školi Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama jučer je održana svečanost povodom završetka crowdfunding kampanje za nabavku školskih ormarića.

Regionalna energetska agencija SZ Hrvatske, REGEA, tako je uspješno završila petu po redu crowdfunding kampanju pod nazivom ''Maca papučarica'' i ukupno je prikupljeno 60 tisuća kuna, što je bilo dovoljno da se kupe ormarići za svu školsku djecu.

Obzirom da se nastava u OŠ Vladimir Bosnar odvija u dvije smjene te da su prostorno vrlo ograničeni, cilj kampanje bio je prikupiti sredstva za kupnju i montažu garderobnih ormarića kako bi se riješili prostorni problemi te djeci omogućilo nesmetano odlaganje odjeće, obuće, knjiga i ostalog pribora.

Suvremeno opremljeni hodnici sada će osnovnoškolcima osigurati sustavan način odlaganja i poticanja učenika na njihov razvoj u skladu sa sposobnostima i sklonostima za održavanja reda vlastitog prostora. Time se djeca uče odgovornoj brizi kako za školsku, tako i za vlastitu imovinu.

Uspješnim završetkom pete kampanje na Croenergy platformi te prikupljanjem sredstava za još jedan vrijedan projekt, zaključuje se da crowdfunding kao model financiranja projekata energetske učinkovitosti itekako ima veliki potencijal u Hrvatskoj te je svakako pokazatelj kako se angažiranjem lokalne zajednice može puno toga postići.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook