Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro nova prometna signalizacija u centru Zlatara

Nakon izrade elaborata, naručena nova prometna signalizacija u gradu Zlataru


Zlatarsko Gradsko vijeće u travnju je usvojilo Odluku o uređenju prometa na području grada Zlatara, kojom će se poboljšati odvijanje prometa na način da će ravnomjernije biti opterećene ulične mreže, uklonit će se uska grla u prometu i osigurati površine za sigurniji prolaz pješaka u centru grada, kao i više mjesta za parkiranje vozila. Naručena je prometna signalizacija za grad Zlatar, saznajemo od gradonačelnice Jasenke Auguštan – Pentek. - Prometni je elaborat Grad Zlatar stajao 30 tisuća kuna, vezano za iscrtavanje crta odnosno prometne signalizacije, parkirališnih mjesta i znakova, a sada čekamo još ponudu za ocrtavanje nekih parkirališnih mjesta u centru Zlatara, ploče kojima bi bile jednako označene gradske ulice, a išli bismo i na postavljanje jednakih ploča za označavanje svih 19 naselja – pojasnila je gradonačelnica.

Podsjetimo, prometnim je elaboratom određeno koje ulice će, primjerice, postati jednosmjerne.
Tako se jednosmjerni promet određuje u Ulici kralja Petra Krešimira IV., od raskrižja s Ulicom V. Nazora do raskrižja s Ulicom LJ. Gaja u smjeru jug – sjever, Ulici V. Nazora pored škole, Riječkoj ulici od raskrižja Sajmišne do Ulice braće Radić, dijelu Radićeve od raskršća s Riječkom do raskršća s Martinečkom. U dijelu Ulice E. Kumičića od raskrižja s Martinečkom u duljini oko 65 m je dvosmjeran promet, a drugi dio ulice do raskrižja s Riječkom jednosmjerni. Promjena će biti i na Trgu slobode, gdje će cestovni odvojak do križanja s Varaždinskom biti zabranjen za promet, osim za stanare, komunalnu i hitnu službu i dostavna vozila, kao i odvojak od crkve prema parkiralištu kod zgrade suda.

- Ovim promjenama promet u samom središtu grada bit će mirniji, Zlatar će postati jedno lijepo urbano središte, centar će biti rasterećen od parkiranja vozila. Naime, građani su još naviknuti parkirati vozila ispred trgovina, no to će se morati promijeniti. Parkirališnih mjesta ima dovoljno, iako neka parkirališta još nisu uređena odnosno asfaltirana, ona su u funkciji. Stoga apeliram na vozače da se pridržavaju propisa, parkiraju na parkirališta, a ne u samo središte grada, trg i na nogostupe, na što nam se brojni građani žale, jer će nakon uspostave ove nove prometne regulacije biti i više kažnjavanja od strane policije – pojasnila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek. Što se naplate parkiranja tiče, u Zlataru je još neko vrijeme neće biti. – U budućnosti, kada uredimo parkirališta, uvest ćemo i naplatu, u samom središtu Zlatara, gdje će parkiranje biti ograničeno na kraći period, da se ne bi dešavalo, kao sada, da ljudi ostave svoja vozila parkirana u centru po cijeli dan – kaže gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook