Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro nova prometna pravila u centru Zlatara

Ulične će mreže biti ravnomjernije opterećen, osigurat će se površine za siguran prolaz pješaka te mjesta za parkiranje


Gradsko vijeće Zlatara na jučerašnjoj je sjednici usvojilo Odluku o uređenju prometa na području grada Zlatara. Ovom odlukom, pojasnila je gradonačelnica, poboljšava se odvijanje prometa na način da se ravnomjernije opterećuju ulične mreže, uklanjaju uska grla u prometu i osiguravaju površine za siguran prolaz pješaka u centru grada i više mjesta za parkiranje vozila. Odluka je zakonski usuglašena s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Prometnim elaboratom određeno je, primjerice, koje su ulice jednosmjerne, određene su parkirališne površine i način parkiranja i zabrane parkiranja te pješačke zone, kao i privremena prometna regulacija za vrijeme održavanja kulturnih, gospodarskih, sportskih i drugih manifestacija i svečanosti.

Vijećnike je zanimalo od kada na snagu stupaju nova prometna pravila. – Sada će biti raspisan javni natječaj, vidjet ćemo koliko označavanje i iscrtavanje košta. U roku dva mjeseca Grad je dužan obilježiti novu prometnu signalizaciju odnosno postaviti znakove i iscrtati oznake. Do izmjene prometne signalizacije, vrijedi postavljena postojeća signalizacija – pojasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook