Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Đurmanec


Danas je održano potpisivanje ugovora o provedbi radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Đurmanec.

Ugovor su potpisali krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te Matej Prosinečki, direktor tvrtke Tim-Color koja će izvoditi radove.  

Ukupna vrijednost ugovora je 6 milijuna i 760 tisuća kuna. Radovi obuhvaćaju sljedeće mjere energetske učinkovitosti: povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekuje se ušteda toplinske energija za grijanje od 52,17%.

Ravnatelj škole Krešimir Kralj nije krio zadovoljstvo što će se ova škola čija je zgrada dovršena 1983. godine krenuti u obnovu. - Bit će to na radost svih učenika i djelatnika škole - istaknuo je Kralj.

Zadovoljstvo je izrazila i zamjenica načelnika Općine Đurmanec Ivančica Hrček istaknuvši da se ovome vesele svi mještani Đurmanca. Hrček je zahvalila Županiji što će se ovaj projekt realizirati.

Direktor tvrtke Tim-Color Matej Prosinečki kratko je rekao kako je uvjeren da će se rok ispoštavati i obnova napraviti kvalitetno.

Kako je na samom potpisivanju istaknuo župan Kolar, riječ je o drugom ciklusu energetskih obnova škola na području Krapinsko-zagorske županije. - Prvi ciklus smo završili, a to su bile osnovne škole u Humu na Sutli, Pregradi i Zaboku, a ukupna investicija je iznosila 18.557.000 kuna. Prije mjesec dana potpisali smo ugovor za Osnovnu školu Gornja Stubica, a danas smo potpisali ugovor za energetsku Osnovne škole Đurmanec - rekao je Kolar dodavši kako će se ovaj petak potpisati i ugovor o energetskoj obnovi Osnovnoj školi Josipa Broza u Kumrovcu.

-Riječ je o ugovoru u vrijednosti 18.605. 000 kuna, a kreće i treća faza obnove, a riječ je o osnovnoj školi i srednjoj školi u Konjščini čija je javna nabava završena, a za mjesec dana ćemo izabrati izvođača radova. U Bedekovčini smo morali potpisati natječaj, a novi ćemo raspisati kroz nekoliko dana - objasnio je Kolar podsjetivši kako se radovi na osnovnim školama u Kumrovcu, Đurmancu i Gornjoj Stubici moraju završiti u roku od 10 mjeseci.

- Rok za završetak obnove osnovne i srednje škole u Konjščini te osnovne škole u Bedekovčini bit će do kraja kalendarske godine 2020. godine - rekao je Kolar koji je objasnio kako je škola u Đurmancu bila 'zrela' za obnovu i to nekoliko godina nakon što je završena izgradnja sportske dvorane. - Stvorit ćemo odlične uvjete, prije svega za rad nastavnika i nastavnica i djece, ali i za sve ostale slobodne aktivnosti koje se odvijaju u prostorima škole i sportskoj dvorani - istaknuo je Kolar dodavši kako je od iznimne važnosti energetska ušteda koja će biti preko 70 posto. - S vremenom će ostati više novaca samoj školi koja će moći ta sredstva  koristiti za svoje aktivnosti - dodao je uz poruku izvođaču radova da vjeruje da će se rok ispoštovati  i da će posao biti odrađen kvalitetno budući da je isti izvođač uspješno energetski obnovio osnovnu školu u Zaboku.

- Ako Ministarstvo graditeljstva raspiše natječaj u listopadu za treću fazu energetskih obnova, Krapinsko-zagorska županija krenut će u obnovu sljedeće tri škole, a osnovna škola u Mariji Bistrici će biti među prve tri koja će se obnoviti u toj fazi, dok se za druge dvije škole čekaju izračuni o energetskoj uštedi što nam REGEA mora dostaviti u sljedeća dva tjedna - rekao je Kolar za kraj.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook