Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se terasa dvorca te završna faza drenaže u Muzeju seljačkih buna

U završnom izgledu, terasa će imati mali amfiteatar – pozornicu te će sve ostalo biti u jednoj razini, a postavit će se i nova rasvjeta


Nedavno je započela zadnja faza predviđenih radova u Muzeju seljačkih buna. Radi se na drenaži oko dvorca, zbog čega je onemogućen pristup podrumu te će se urediti terasa. Predviđeno trajanje ovih radova je 30 dana, u sklopu kojih će se izvesti drenaža te samo dio radova na uređenju terase. Iako projekt terase još nije do kraja gotov i detalji definirani, ravnateljica Muzeja seljačkih buna Vlatka Filipčić Maligec otkrila nam je kako će se u završnom izgledu terase premjestiti Radaušev kip i terasa će imati mali amfiteatar – pozornicu te će sve ostalo biti u jednoj razini, a postavit će se i nova rasvjeta.

- Ići će do faze da se terasa trenutno može koristiti, ali neće imati završno popločenje. Kada ova faza radova završi, ukloniti će se privremene prepreke stavljene radi radilišta, a terasa će se betornirati i čekati završni sloj – rekla je Filipčić Maligec, istaknuvši kako je nastavak radova na uređenju terase predviđen za sljedeću godinu, kada će ona dobiti novi izgled. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 377 708 kuna (bez PDV-a). Za ove radove Ministarstvo kulture izdvojilo je 350.000 kuna, a ostalo se financira iz vlastitih sredstava. Podsjetimo, prije ovih radova, u proteklom razdoblju izvedeni su radovi na drenaži i odvodnji oborinskih voda, a uređena je i prilazna terasa. Nakon uređenja vanjske terase sljedeće godine, na redu će biti i hortikulturalno uređenje oko dvorca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 12:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sav promet.   Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program