Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se stari dio krapinskog Gradskog groblja

Uređenje groblja u Krapini krenulo je 2016. godine, uređen je plato i prilazne ceste, a prošle godine uređene su staze na novom dijelu groblja


Grad Krapina još je 2016. godine krenuo s uređenjem krapinskog Gradskog groblja. Tada se uredio plato i prilazne ceste ispred mrtvačnice na groblju. – Gradsko groblje u Krapini stvarno je bilo u dosta lošem stanju, i godinama se nije uređivalo. Nakon radova iz 2016. godine, prošle godine uređene su staze na novom dijelu gradskog groblja, a ove godine krenuli smo na uređenje starog dijela – rekao je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

U planu i hortikulturno uređenje

Ovih su dana tako završeni radovi na uređivanju i asfaltiranju staza na starom dijelu groblja, prema planu za ovu godinu. – Međutim, nisu uređene sve staze, pa nam je u planu nastavak uređenja tog dijela starog groblja i nadam se da ćemo kroz dvije, tri godine moći reći da je Gradsko groblje u Krapini kompletno uređeno – ističe gradonačelnik Gregurović. Nakon uređenja staza i asfaltiranja, u planu je i hortikulturno uređenje Gradskog groblja. – Stare smreke morali smo ukloniti jer su bile bolesne, oštećene, a uslijed lošeg vremena dva puta se dogodilo da ih je vjetar srušio te su napravila oštećenja na spomenicima i okvirima na groblju. Kako su smreke srušene, taj dio starog groblja sada djeluje malo ogoljelo, ali kada uredimo staze, kreće i sadnja drveća odnosno hortikulturno uređenje – najavio je Gregurović. Također, napravljeno je i idejno rješenje za uređenje centralnog križa na gradskom groblju, koji će se također urediti, jer je u lošem stanju.

Problemi oko parkinga

Prije nego se krenulo s uređenjem samog platoa i prilaznih cesta, uređen je dio Ulice Miroslava Krleže do Tri križa i na taj način dobiveno je nekoliko parkirnih mjesta. No, kod groblja bilo je problema s parkiranjem, jer su pojedini građani često na tom parkiralištu ostavljali automobile po čitav dan, s obzirom da je parking besplatan. – Zbog toga su nastajali problemi kada su se održavale sahrane, pa građani koji su dolazili na groblje nisu imali gdje parkirati. Zato smo donijeli odluku o naplati parkiranja na parkiralištu kod groblja, čekamo samo da stignu automati za naplatu. Parkiranje će se naplaćivati od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati, kako automobili ne bi mogli gore biti ostavljeni na cijeli dan i kako bi svi koji dođu na sprovode, koji su obično popodne, mogli besplatno parkirati i lakše naći slobodna mjesta – ističe gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook