Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se i regulira potok Mesečaj u Donjoj Stubici


Regulacija i uređenje obavlja se u dužini oko 1500 metara uzvodno od mosta na potoku Mesečaj koji se nalazi neposredno kod INA - ine benzinske postaje u Donjoj Stubici


Grad Donja Stubica i Hrvatske vode zajedničkim dogovorom i koordinacijom primile su se velikog posla, odnosno zahvata. Uređuje se i regulira potok Mesečaj koji je bio gotovo zarastao u šikaru te pritoci, koji se protežu iza zaselka Grdenići - Fištri i zaselka Drempetići u naselju Gornja Podgora.

  - Regulacija i uređenje obavlja se u dužini oko 1500 metara uzvodno od mosta na potoku Mesečaj koji se nalazi neposredno kod INA - ine benzinske postaje u Donjoj Stubici, a zahvati obuhvaćaju regulaciju korita, sjeću viška drveća i poravnavanje terena te uređenje svih pritoka  - pojasnio je donjostubički gradonačelnik Juraj Srebačić, koji ističe da će se ovime izbjeći česta plavljenja poljoprivrednih površina i promijeniti sama vizura krajolika. 

- Dosada zagušeni prostor s raslinjem dobit će otvorenost i pogled  na naselje Gornja Podgora i Park prirode Medvednica - rekao je gradonačelnik Srebačić. Također, uz državnu cestu D307 u Donjoj Stubici Grad Donja Stubica u suradnji s tvrtkom Niskogradnja Hren uređuje se drvored hrastova na istom području. - Sve ovo što se čini svekoliko obogaćuje ovaj prostor te poboljšava cjelokupnu vizuru područja, a radovi će biti završeni u ovoj godini - dodao je Srebačić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook