Prethodni članak
Sljedeći članak

'Uredno sam platio svoj dio, a asfalt do kuće nisam dobio'

Stjepan Trdak iz Jelovca žali se da je asfaltirana samo polovica od ugovorenih 150 metara puta

  • Stjepan Trdak na neasfalitiranom putu do kuće

    Stjepan Trdak na neasfalitiranom putu do kuće

Uredno sam platio svoj dio za asfaltiranje, prema ugovoru s Općinom Konjščina, a asfalt do kuće nisam dobio – potužio nam se Stjepan Trdak iz Jelovca. Naime, Općina Konjščina s Trdakom je sklopila ugovor o sufinanciranju radova asfaltiranja nerazvrstane ceste Jelovec – Trdaki u dužini 150 metara, prema kojem, od ukupne cijene od 63.850 kuna, građani osiguravaju 30 posto odnosno 19.155 kuna, a preostali iznos Općina.

Asfaltirana samo polovica puta

Stjepan Trdak, prema ugovoru, platio je svoj dio od 6.385 kuna. – Asfalt samo platili prošle godine u svibnju i u lipnju su počeli radovi asfaltiranja. No, asfaltiranje je trajalo pet, šest dana i onda je prekinuto i više nije nastavljeno, a nitko me nije obavijestio zašto. Asfaltirana je samo polovica puta, oko 70 metara. Čuo sam da se pobunio susjed, da je to zemljište njegovo, da put zapravno ne postoji. No to me ne zanima, ja sam ugovor potpisao s Općinom Konjščina, uredno platio svoj dio. Osim toga, kako je put postojao kada se potpisivao ugovor, kada sam davao novce, kada sam vadio građevinske dozvole, kada je kuća bila pod hipotekom? Obratio sam se Općini Konjščina i načelniku Mirku Krznaru, no ništa se nije promijenilo – ogorčen je Trdak. Dodaje da ima adresu, dakle i put do svoje kuće, da je na katastarskim nacrtima i planu put uredno ucrtan. – Prošle godine u rujnu poslao sam i preko odvjetnika upit Općini zašto nema asfalta, na koji odgovora nije bilo. Put se spominje još prije 100 godina, našao sam to na gruntovnici. Građevinska dozvola koja glasi na mene i majku je još iz 1972. godine, na pokojnog tatu iz 1957. za staju, a 2001. godine ja sam vadio zadnju građevinsku dozvolu za dogradnju. Znači, mi koji imamo građevinske dozvole i plaćamo sve uredno, smo kažnjeni – komentira Trdak.

Narušeni dobrosusjedski odnosi

Zašto put nije asfaltiran u cijelosti, provjerili smo u Općini Konjščina, gdje su potvrdili da je potpisan ugovor i da je općina dužna započeti s radovima nakon što građani minimalno uplate 80% svog dijela. - Na žalost, u vremenu od potpisivanja ugovora do početka radova narušeni su dobrosusjedski odnosi između obitelji Trdak i Šimunović. Prilikom izvođenja radova na asfaltiranju prilaznog puta do kuće g. Trdaka, g. Šimunović je fizički zapriječio radove i oni su obustavljeni do okončanja spora. Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da prilazni put nije ucrtan u cijelosti već samo manji koji je ucrtan u katastru 2001. godine i sastoji se od dvije čestice koje su u vlasništvu Šimunović i Hurčak Slavka. Općina Konjščina i ja kao načelnik u nekoliko navrata pokušali smo smiriti situaciju i vratiti odnose susjeda na razinu dobrosusjedskih kako bi završili s asfaltiranjem puta. U međuvremenu, gospodin Šimunović angažirao je odvjetnicu i pokrenuo postupak poništenja parcelacije koja je pokrenuta 2001. g. s tvrdnjom da on osobno nije potpisao dotični parcelacijski elaborat jer je u to vrijeme bio u Njemačkoj. Sama provedba parcelacije i uknjižbe prilaznog ili služnog puta provedena je na neprofesionalan i aljkav način
što se vidi iz priložene dokumentacije i put nije upisan kao ceste i putovi- javno dobro, kao svi ostali putovi i ceste koji su ucrtani na području naše općine – pojasnio je načelnik Mirko Krznar.

'Nismo stranka u sporu'

Načelnik dodaje da ga čude izjave Stjepana Trdaka, jer su prije obraćanja novinarima Trdak i Hurčak bili u Općini, gdje su svi usuglasili mišljenje oko provedbe daljnjeg asfaltiranja pristupnog puta. - U krajnjoj liniji, ako neće biti moguće asfaltirati u cijelosti pristupni put, Općina će dio sredstava povratiti g. Hurčaku i g. Trdaku u onom omjeru u kojem će put biti u konačnici asfaltiran. Nakon svega, moram reći da Općina Konjščina i ja osobno kao načelnik nismo stranka u sporu već g. Trdak i g. Hurčak s jedne strane i g. Šimunović s druge strane, jer kao što sam prethodno naglasio, dotični put nije ucrtan u cijelosti i nije javno dobro već služni put – ističe načelnik Krznar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji te autocestom A1 između tunela Sveti Rok i čvora Skradin. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Do 28. veljače povremeno se prekida promet n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program