Prethodni članak
Sljedeći članak

Ured poslovnih anđela predstavljen na konferenciji u Opatiji

Tema ovogodišnje konferencije je „Utjecaj poslovnih anđela na globalno poduzetništvo“.


U Opatiji se 29. i 30. ožujka 2019. godine održava međunarodna konferencija u organizaciji Visoke poslovne škole PAR.

Tema ovogodišnje konferencije je „Utjecaj poslovnih anđela na globalno poduzetništvo“. Gost konferencije bio je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji se u uvodnom obraćanju osvrnuo na otvaranje WBAF-ovog ureda u Republici Hrvatskoj za područje čitave Europske unije.

Ured je otvoren na području Krapinsko – zagorske županije, u dvorcu Bračak, rekao je župan Željko Kolar, koji je i predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska: „Ovaj projekt pokazuje da je Krapinsko – zagorska županija prepoznata na međunarodnoj razini od strane poslovnih ljudi, kao institucija koja postoji na principima otvorenosti i konkurentnosti. Njegujemo partnerstvo, inovativnost, pružamo potporu inovativnim idejama i ne bojimo se otvoriti vrata drugačijim pristupima u poslovanju. Nije mala stvar za nas i općenito Hrvatsku imati WBAF ured za čitavu Europu“, rekao je župan Kolar, dodavši da je preuzimanjem ove odgovorne uloge, Krapinsko-zagorska županija postala je dio svjetske financijske i poslovne mreže koja ima za cilj olakšati pristup kapitalu za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta.

Za istaknuti je da su na glavnom panelu konferencije, upravo na temu utjecaja poslovnih anđela na globalno poduzetništvo, jedne od panelistica bile i Helena Matuša, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije te pročelnica Upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, dok je na panelu koji je obrađivao temu digitalnih inovacija za dodane vrijednosti jedna od panelistica bila zamjenica gradonačelnika Zaboka, Valentina Đurek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook