Prethodni članak
Sljedeći članak

Upiti vijećnika zbog uništenih cesta; Gradonačelnica: Prioritet su građani koji ne mogu ili im je otežan put do kuća

Na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara, gotovo su sve odluke i izvješća jednoglasno donesena i prihvaćena, a vijećnici su se najviše žalili na uništene nerazvrstane ceste i makadamske putove koje su dodatno uništili snijeg i ove kiše


U Gradskoj vijećnici Grada Zlatara danas ujutro održana je sjednica zlatarskog vijeća na kojoj su sve odluke i izvješća prihvaćena odnosno izglasana.Donesena je odluka o imenovanju Biserke Žerjavić, dosadašnje ravnateljice Dječjeg vrtića i jaslica 'Uzdanica' Zlatar na još jedan mandat u trajanju od četiri godine. Na natječaj su pristigle dvije molbe, a prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića i jaslica 'Uzdanica' bio je da se dosadašnja ravnateljica izabere i u naredni mandat, što su vijećnici i jednoglasno podržali.

Jednoglasno je donesena i Odluka o stjecanju gradskih nekretnina (dječji vrtić i dvorište – čkbr. 150/10 k.o. Zlatar).  Slijedom ranijih postupaka na provođenju projekta rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića potrebno je za nastavak projekta, tj . formiranje građevinske parcele i za ishođenje građevinske dozvole srediti vlasništvo nad zgradama vrtića i jaslica i pripadajućim česticama zemljišta na način da Grad Zlatar bude vlasnik. Kako je pojašnjeno, Grad Zlatar kao investitor mora biti vlasnik nekretnine, tj. potrebno je urediti imovinskopravne odnose tako da se izvrši prijenos prava vlasništva predmetnih nekretnina bez naknade u vlasništvo Grada Zlatara, a dječji vrtić i jaslice Uzdanica Zlatar će nastaviti koristiti nekretnine dječjeg vrtića i jaslica na dosadašnji način.

S jednim suzdržanim glasom vijećnika Josipa Bingule donesena je i Odluka Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Zlatar. Bingula je prigovorio da je kapela sv. Martina kao spomenik nulte kategorija trebala biti bolje turistički promovirana i opisana te da bi se joj se trebao dati veći povijesni i turistički značaj, na što je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek pojasnila kako je u ovom dokumentu riječ o procjeni rizika od velikih nesreća, a ne turističkoj brošuri i prospektu. No kada će biti riječ o turističkom apektu da će se svakako, rekla je,  promovirati i kulturne zaštićene znamenitosti na području Grada Zlatara. Oporbeni vijećnici predložili su i kako bi se  vatrogascima trebala omogućiti bolja oprema kako bi te službe bile bolje opkrbljene u slučaju velikih nesreća, što je gradonačelnica podržala. Jednoglasno su donesena i izvješća o realizaciji programa javnih potreba u 2017. godini kao i godišnji plan o provedbi razvojnih projekata za 2017. godinu.Prihvaćeni su i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Zlatara za 2017. i odluka o raspodjeli rezultata poslovanja ostvarenog u proračunu grada Zlatara za 31. 12. 2017.

 Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara donesen je i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Grada Zlatara te Odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Grada, gdje su se vijećnici imali primjedbe kako bi se neodgovorne vlasnike trebalo natjerati da čiste svoja zemljišta, posebice ona uz prometnice, a isto tako apeliralo se i na vlasnike zapuštenih vinograda da ih očiste, zbog širenja bolesti zlatne žutice vinove loze. Pod točkom pitanja i prijedlozi, najviše upita bilo je vezano uz održavanje nerazvrstanih cesta i makadamskih putova, velike grabe, zaštopane kanale, nanose blata i kamena na cestu... Gradonačelnica je rekla kako se krenulo u rješavanje tih problema, te da su prioritet građani kojima su ceste uništene kako bi im se omogućio pristup do njihovim kuća. Krenulo se i u malčiranje, čišćenje kanala i nasipavanje kamenog materijala, tamo gdje su odnesene bankine, rekla je Auguštan - Pentek te naglasila da kako jedino dugoročno rješenje vidi u asfaltiranju svih takvih dionica. Isto tako obavijestila  je da sve dionice koje su u planu za asfaltiranje, ovo ljeto i kreću.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook