Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljena 1. svijeća na adventskom vijencu na središnjem bistričkom trgu

Iako na trgu ove godine neće biti koncerata, adventskih ugostiteljskih kućica i ostalih sadržaja, prostor je naravno okićen i spreman dočekuje Božić


Zbog epidemiološke situacije ove godine Turistička zajednica Općine Marija Bistrica neće organizirati tradicionalnu manifestaciju Advent u Mariji Bistrici. I dok se već razmišlja o sadržajima za Advent u Mariji Bistrici 2021., prve adventske nedjelje upaljena je 1. svijeća na velikom adventskom vijencu na središnjem bistričkom trgu.

 

 

Naime, dio Adventa u Mariji Bistrici svake je godine i veliki vijenac na fontani na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici. Iako na trgu ove godine neće biti koncerata, adventskih ugostiteljskih kućica i ostalih sadržaja, prostor je naravno okićen i spreman dočekuje Božić. Kako bi se barem nastavila tradicija, a sve u skladu sa epidemiološkim uvjetima, na 1. nedjelju došašća kratku molitvu održao je rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević. Blagoslovio je svijeću, vijenac i kroz molitvu zaželio što mirniji Advent i što skoriji kraj pandemije. Potom je upalio 1. svijeću, uz prisutnost načelnika Općine Marija Bistrica Josipa Miličkog i predsjednika Općinskog Vijeća Općine Marija Bistrica Teodora Švaljeka.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook