Prethodni članak
Sljedeći članak

UPALJEN METEOALARM: Stiže nam jaka i nagla promjena vremena


Novo pogoršanje je pred nama, jedna kratka promjena vremena pri kojoj će znatnije zahladnjeti. Posljednjih nekoliko dana bili smo pod utjecajem velike anticiklone s Atlantika čiji se ogranak pružao preko Hrvatske, i donosio nam sunčanije i toplije vrijeme, a sad nam se sa sjeverozapada priblIžava, izraženija, hladna fronta koja će donijeti jak i nagao, ali kratkotrajan, pad temperature, rekao je za Dnevnik Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić

Ujutro će sutra biti sunčano i toplo, uz malo oblaka. U Posavini lokalno uz maglu, no samo kratkotrajnu. Vjetar će rano ujutro biti slab, no već će tijekom prijepodneva jačati na umjeren. Na kopnu jugozapadnjak, a na moru jugo.

Minimalna temperautra, na obali oko 11, a u unutrašnjosti od 3 do 7, što je malo svježije nego danas, ali ne osobito hladno. Štoviše, brzo će rasti, pa će poslijepodne biti toplo, kao i danas, u središnjoj Hrvatskoj uz temperaturu oko 21. Bit će i većinom sunčano, ali vjetrovito. Jugozapadni vjetar će još malo ojačati, puhat će umjereno, povremeno i jako.

Izdano upozorenje
Potom, navečer, jače naoblačenje sa sjevera. Ono donosi kišu, pljuskove i okretanje vjetra na jak sjeverni. Zbog toga je izdan žuti meteoalarm. S vjetrom će i osjetno zahladnjeti. Sve to tek nakon 20 sati, dakle kiša, jak sjeverac i pad temperature.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook