Prethodni članak
Sljedeći članak

Umrla je Kostadinka Velkovska


Umrla je Kostadinka Velkovska, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i pjevačica makedonskog podrijetla, potvrđeno je Indexu.

Preminula je jučer u umirovljeničkom domu. Ispraćaj će biti u četvrtak 14.03.2024. godine u 14:00 sati u krematoriju na Mirogoju.

Prošle godine imala je moždani udar

Kostadinka je u srpnju prošle godine doživjela moždani udar, nakon čega je bila na intenzivnoj njezi u KBC-u Zagreb. Nakon toga proširile su se lažne vijesti da je glumica preminula, no tada je te vijesti demantirala njezina snaha.

"Stanje je nepromijenjeno, teško i neizvjesno. Ona se nalazi na Rebru, na odjelu neurologije. 10. srpnja je imala moždani udar i stanje je od tada nepromijenjeno. Nije pri svijesti", rekla je tada snaha Kostadinke Velkovske za Index.

Početkom godine njezin sin Nikola Podkrajac rekao je da se Kostadinka nalazi u jednom zagrebačkom domu za starije. "Imala je dren u glavi mjesec i pol, jako je krvarila. Sad ima trajno oštećenje mozga. U početku su liječnici mislili da zbog siline moždanog udara i obilnog krvarenja neće preživjeti.

Ali mama je borac, uspjela je doći do stabilnog stanja. Maknuli su je s respiratora, kisika, maknuli su i dren iz glave. Fizički je dobro, koliko to može biti od ležanja. Stabilno je, ali počela je mršavjeti i sad to može trajati. Najveći problem je ležanje i što imunitet može prestati funkcionirati. Ne daj Bože da navuče neku upalu, bakteriju..., to je vrlo teško liječiti", rekao je tada za Story.

Zadnjih mjeseci nije prepoznavala svog sina

Kaže da majka nije bila svjesna svog stanja, a njemu je njeno stanje bilo vrlo bolno.

"Teško je bilo komu biti u situaciji bez rješenja. Kako god to zvučalo, nekad se čini da je lakše pustiti je da ode, da završi svoju priču na ovom svijetu. Ovo je najgora varijanta. Sve skupa vrlo mi je traumatično. Ne prepoznaje me, uopće nema svijesti, u komi je. Vegetativno stanje u kojem se izmjenjuju stanja kada ima otvorene i zatvorene oči.

U Marofu je gotovo cijelo vrijeme spavala, sad je počela malo otvarati oči, ali to je sve refleksno jer je moždano deblo ostalo sačuvano. To je deblo odgovorno za disanje, ciklus spavanja i buđenja, reflekse. Pa kada se trzne i pogleda, čini se da gleda, ali to je čisti refleks. I to je najgore od svega", rekao je Nikola prije mjesec dana.

Glumica je imala bogatu karijeru. Glumila je u serijama Zabranjena ljubav, Zauvijek susjedi, Naša mala klinika, Ne daj se, Nina, Zauvijek susjedi, Dar Mar, Bitange i princeze... Ostvarila je uloge i u filmovima Bombaški proces, Bravo maestro, Posljednji podvig diverzanta Oblaka, Čvor, Duh babe Ilonke i mnoge druge.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook