Prethodni članak
Sljedeći članak

Umjesto igraonice u planu dječji vrtić

Projekt uređenja Kulturnog centra u općini Hrašćina spreman je za prijavu


Među važnijim i najvećim projektima koji se pripremaju i priželjkuju u Općini Hrašćina zasigurno je i uređenje dotrajale zgrade u centru Trgovišća, u kojoj je smješten i Upravni odjel Općine te dom kulture. Projekt uređenja Kulturnog centra već je duže vrijeme spreman, a iako nije prošao na nedavnoj Mjeri 7.4.1., od njega se nije odustalo, već je sam projekt prenamijenjen i ponovno spreman za prijavu.

20 – ak polaznika

- Radimo na pripremi dokumentacije, već je sve spremno da projekt prijavimo na Mjeru 7.4.1. – vrtići, koja je već raspisana, a prijave su moguće od 2. kolovoza. Dakle, projekt, za koji imamo već ishođenu građevinsku dozvolu, zapravo ostaje isti, jedino što se mijenja jest da je predviđeno uređenje igraonice za djecu prenamijenjeno u dječji vrtić. U njega bi bilo moguće, za početak, upisati 20 – ak polaznika. Vrtić nam je potreban, jer, srećom, djeca ima, a svi okolni su popunjeni – objasnio je načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač.

Ljepše središte općine

Podsjetimo, projekt vrijedan oko 8,5 milijuna kuna obuhvaća kompletnu sanaciju Doma kulture, kao i prostora ispred, iza i sa strane doma. Ispred bi se uredio park, sa strane parkiralište, a u samoj zgradi bili bi postojeći uredi Općine, vrtić, jedna dvorana kao postav Hrašćinskom meteoritu, na katu velika dvorana s galerijom i oko 200 sjedećih mjesta, knjižnica i čitaonica te prostorije svlačionice za kulturno – umjetničko društvo, dok bi u potkrovlju bio veliki prostor, koji je sada neiskorišten, a koji bi koristile udruge s područja općine. - Centar bi bio dobro iskorišten, uljepšao bi se i izgled središta općine – zaključuje načelnik Tukač, nadajući se pozitivnom ishodu nakon prijave na natječaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook