Prethodni članak
Sljedeći članak

Umirovljenici: 'Dali su nam ručak za osnovnoškolce'; organizatori se ispričavaju: „Molimo vas, oprostite!“

Nekolicina zagorskih umirovljenika javila nam se u redakciju, istaknuvši da se osjećaju ogorčeno i iskorišteno nakon izleta na Zrinsku goru


Ni sluteći kako će se provesti, zagorski umirovljenici u nedjelju 28. kolovoza u organizaciji Matice umirovljenika Krapinsko – zagorske županije otputovali su na izlet u Zrin, sportsko – izletnički par Čuntić. No, taj im je izlet, ističu, ostao itekako u sjećanju i to u onom najgorem. Na plus 40 stupnjeva, satima su čekali klupe za sjedenje, hrana je bila, kažu oskudna, a cijene pića kao u hotelu A kategorije.  

– Kad smo stigli, prvo nije bilo mjesta za sve umirovljenike, pa su neki jeli stojećki. A to su ljudi od sedamdeset, osamdeset godina.  Onda smo dobili bonove za ručak. A ručak je bio za osnovnoškolce. Dobili smo jednu šeflju graha. Jedna umirovljenica iz Marije Bistrice dobila je doslovce 2 centimetra gulaša. Sva sreća da smo si kupili koji čevap prije, jer bi ostali tu nedjelju doslovce gladni. No, to je bilo ipak besplatno i to poštivamo. Ono što nas je povrijedilo, bila je cijena pića; pivo je bilo 15 kuna, litra i pol mineralne 25 kuna, gemišt 12 kn. I to bez računa. Mi nismo znali kakve su cijene. Smatramo da je to izrabljivanje i iskorištavanje umirovljenika -  ispričao je mihovljanski umirovljenik Željko Čleković, s kojim se slažu i drugi umirovljenici Vladimir Pintek, Mijo Pintek, predsjednik mihovljanskih umirovljenika, koji nije bio na izletu, ali im daje podršku. 

Matica umirovljenika KZŽ financirala je prijevoz, što znači da je bio besplatan. Bio je besplatan i ručak.  - I sad bi neki rekli, što se imamo buniti kad smo sve dobili badava. Takav izlet nam nisu trebali ni dati zabadava, radije bi platili i znali kaj smo dobili – zaključili su umirovljenici, koji ipak vjeruju da ni organizatori nisu znali na koji način budu tamo dočekani, no ipak htjeli su upozoriti na to što su doživjeli.  - Dovesti nas na tako nepripremljen teren i doslovce izrabiti jadne umirovljenike je strašno. Ni u primisli nismo imali da će biti tako visoke cijene. Već smo bili po izletima, na OPG-ovima i nigdje nisu bile takve cijene. Velim, bilo nam je tak, da smo u jednom trenutku htjeli otići s taksijem doma – ispričali su.  Umirovljenici kažu da oni ne mogu samo tako uzeti 500 kuna s računa udruge jer ih nemaju na temelju čega pravdati.  – No,  svaka čast tajnici umirovljenika gosp. Štefaniji Kolar koja nam je sve je sve lijepo opisala i ispričala se na ovoj neugodnosti – dodali su.

 Matica umirovljenika: 'Nismo bili organizatori

boravka, a odlazak na izlet bio je dragovoljan'

 Upit smo poslali i Matici umirovljenika KZŽ, a odgovorio je predsjednik Nikola Capar koji je istaknuo da su navodi u obraćanjima pojedinih umirovljenika  točni. - Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije organizirala je besplatan prijevoz za svoje članove i naznačila program koji se priprema na Zrinu, kao i da će biti besplatan piknik objed. Organizator je najavio zanimljiv program, ali ga nije realizirao. To je objašnjeno u poruci koju smo primili. Držimo da je neprimjereno prozivanje MUH KZŽ zbog razloga koji su nezadovoljni članovi naveli, jer mi nismo bili organizatori boravka, a odlazak na izlet bio je dragovoljan. Odazvalo se 160 članova. Sve ostalo objasnio je organizator u pismu isprike, kojeg prilažemo – dodao je Capar.

 Isprika umirovljenicima stigla i iz Zrina

 Ispriku koju su organizatora boravaka poslali udrugama umirovljenika manifestacije Zrin. G. Reen prenosimo u cijelosti:

„Uz zahvalnost na vašem dolasku i izdvojenom vremenu lijepo vas molimo za ispriku zbog dijela propusta u najavljenim uvjetima prijema gostiju. Ne smatramo kao naše opravdanje činjenicu da je stigao veći broj od ukupno najavljenih iz mnogih krajeva Hrvatske. Zbog toga smo morali organizacijske snage usmjeriti na rješavanje smještaja zbog neuobičajenih okolnosti izrazito toplog vremena i izostaviti osnovni protokol pozdravne riječi, kao i vodiča (povijest) koji je morao biti fizički angažiran da pomognemo postavljanju dodatnih 200 mjesta. Hvala svima koji su imali razumijevanje za nas i izrazili osobnu potporu za sve što su u ponuđenim sadržajima zabave i gospodarstva. Manifestacija je po posjeti namijenjena svim uzrastima i bila posjećena iznad svih očekivanja. No nema opravdanja, i toga smo svjesni. Dobar dio nas organizatora smo i sami umirovljenici. Molimo vas OPROSTITE! Za Organizacijski odbor, Vjekoslav Kušan“

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook