Prethodni članak
Sljedeći članak

Umalo zapalio tvornički kompleks i nekoliko tvrtki paleći korov, svetokriški DVD spriječio havariju

Iako vatrogasci, policija i mediji konstantno apeliraju na građane da ne pale korov bez stručnog nadzora, požara je svakog dana sve više


Danas poslijepodne, nešto prije 17 sati, u Svetom Križu Začretju došlo je do požara niske trave i raslinja koji je buknuo, kao što to obično i biva, nakon što je spaljivanje korova izmaklo kontroli. No, ovaj put umalo se dogodila i velika havarija, jer je požar krenuo prema velikom tvorničkom kompleksu nekadašnje Renove, kasnije TEP-a, u kojem sada posluje nekoliko različitih tvrtki.

Kako nam je rekao predsjednik DVD-a Sveti Križ Začretje, Miljenko Šoštarić, situacija nije bila nimalo bezazlena, a samo pravovremenom i brzom vatrogasnom intervencijom izbjegnuta je moguća velika materijalna šteta.

-Čim je vatra izmakla kontroli, jedan građanin odmah je nazvao mene osobno i ja sam alarmirao članove našeg DVD-a, a taj građanin je još dodatno obavijestio i 112. Kad smo stigli, vatra se već s niskog raslinja proširila na tvornički kompleks na dva različita mjesta. Zapalio se drveni otpad, ali i drvena građa i jedna baraka. Na intervenciju je izašlo 13 naših članova i unutar pola sata smo najprije lokalizirali, a potom i ugasili požar, tako da Zagorska javna vatrogasna postrojba nije morala intervenirati. Da je bio drugačiji splet okolnosti, ovo je uistinu mogao biti katrastrofalan požar, jer je bilo ugroženo nekoliko firmi - rekao je Šoštarić te, kao i mnogi njegovi kolege, 'po tisućiti put' apelirao na građane da ne spaljuju korov i nisko raslinje bez nazočnosti stručne i za to obučene osobe, a pogotovo da to ne rade za vjetrovitog vremena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook