Prethodni članak
Sljedeći članak

UKLJUČITE SE: Grad Pregrada i ove se godine uključuje u akciju Zelena čistka

Grad Pregrada se u Zelenu čistku uključuje od 2014. godine

  • foto: arhiva

    foto: arhiva

Grad Pregrada i ove će godine biti dio globalne volonterske akcije Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, kampanje koja se provodi na razini cijelog svijeta u sklopu globalnog pokreta “Let’s do it World!”. Na taj će se način ujedno obilježiti i 22. travnja – Dan planeta Zemlje. O tome su u ponedjeljak 16. travnja na sastanku razgovarali gradonačelnik Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić te predstavnici vijeća mjesnih odbora, koji će također biti dio akcije, sa Zlatkom Kantocijem, direktorom društva Niskogradnja Pregrada, koje pokriva akciju u operativnom i tehničkom dijelu.

Akcija će se provoditi u subotu 21. travnja na više lokacija na području grada od 10 do 14 sati, a po završetku akcije druženje se nastavlja na Kunagori, gdje će Lovačko društvo Kuna Pregrada pripremiti zakusku za vrijedne volonterske ruke.

Grad Pregrada se u Zelenu čistku, čiji su ciljevi osvješćivanje važnosti primarnog odvajanja otpada, podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje kao zajedničkog dobra sviju nas, uključuje od 2014. godine, a ove će se godine ona održati u dva navrata. Naime, velika akcija čišćenja cijelog svijeta na isti dan održat će se 15. rujna.

- Ulaganjem lokalnih napora za čišće i zelenije sutra, budimo svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro - rekli su iz Grada Pregrade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.  Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za aut...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program