Prethodni članak
Sljedeći članak

UHIĆENA DVOJICA S PODRUČJA ZAPREŠIĆA: U Ledinama Klanječkim uzgajali marihuanu

Uhićeni su kuću na području Klanjca kupili, a zanimljivo je da su imali ilegalan priključak struje


Policija je uhitila dvoje hrvatskih državljana u dobi od 41 i 33 godine s područja grada Zaprešića zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nezakonite proizvodnje i prometa drogama.

Pretražene su dvije obiteljske kuće, jedna na području Ledina Klanječkih i jedna na području Zagrebačke županije, u mjestu Marija Gorica, jedna vikendica, 2 stana i tri automobila. U dvijema kućama pronađena su dva velika laboratorija za umjetni uzgoj marihuane, a koji su bili opremljeni uređajima visoke kvalitete.

Osim laboratorija pronađeno je 37 kilograma zelene biljke, a uhićeni momci su proizvodili i kanabisovo ulje, izvijestili su danas policajci na izvanrednoj press konferenciji za novinare u Policijskoj postaji Klanjec. Bile su tu i vage, oprema za vakumiranje, šprice, klima uređaji....

Uhićeni su kuću u Ledinama Klanječkim kod Klanjca kupili, a zanimljivo je da su imali ilegalan priključak struje, a kako su trošili veliku količinu električne energije, HEP-u je također počinjena velika materijalna šteta.

Zanimljivo je i da su obje kuće u kojima su uzgajali marihuanu, dakle i ona na klanječkom području i ona na zagrebačkom imale videonadzor. Policija je otkrila da su uhićeni laboratorij počeli slagati u travnju prošle godine, a sve do trenutka uhićenja stalno su ga nadograđivali.

Vrijednost droge na veliko je oko pola milijuna kuna, a na ulici njezina bi vrijednost dosezala oko tri milijuna kuna.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook