Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga veterana 103. br. HV-a posjetila Karlovac

Događanju je nazočio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar


U subotu, 16. prosinca članovi Udruge veterana 103. br. HV-a posjetili su Karlovac i njegovu širu okolicu, gdje su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani domovine.

U sklopu posjete, na groblju u karlovačkom naselju Jamadol položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Događanju je nazočio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

- Zagorci su dali značajan doprinos u stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske. Više od 11,5 tisuća Zagoraca sudjelovalo je u Domovinskom ratu. Preko 100 ih je položilo život na oltar domovine, nema niti jedne postrojbe HV-a, policije niti ratišta gdje Zagorci nisu sudjelovali. Također, prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, koji je bio vrhovni zapovjednik oružanih snaga Republike Hrvatske, bio je naš Zagorec - rekao je župan Kolar te dodao da je posjet Karlovcu i za njega bio emotivan, s obzirom da je kao pripadnik 103. brigade HV-a, bio upravo na karlovačkom ratištu. Dobrodošlicu je gostima iz Zagorja poželio i župan Karlovačke županije Damir Jelić, koji je tom prilikom zahvalio na njihovom velikom doprinosu u Domovinskom ratu, a posebice u obrani Karlovačkog područja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook