Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga "Moji dani" obilježila dan borbe protiv droga

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa droga 26. lipnja obilježva se diljem svijeta. Udruga


Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa droga 26. lipnja obilježva se diljem svijeta. Udruga za prevenciju ovisnosti, pomoć ovisniku i povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji «Moji dani» taj je dan obilježila akcijom na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini.

U sklopu koje su korisnici udruge, liječeni ovisnici, građanima dijelili prospekte, letke, edukativne materijale te testere na droge.

Predsjednica udruge "Moji dani", čiji Dom za ovisnike već gotovo pune dvije godine djeluje u Đurmancu i trenutno je zbrinjava 20 liječnih ovisnika, koliki su i njegovi maksimalni kapaciteti, upozorila je na sve rašireniji problem ovisnosti i sve veću prisutnost droge u zajednici te poručila, posebice roditeljima, da se problem koji kasnije prerasta u ovisnost u pojedincu rađa u ranoj dobi, već u djetinjstvu.

To je potvrdio i Nenad Halužan iz Zagreba, liječeni ovisnik koji već šest i pol mjeseci boravi na terapiji u Domu u Đurmancu. Problem ovisnosti o drogama prati ga od ranih mladenačkih godina, a sve počelo zbog problema unutar obitelji.

Oni su stoga svima poručili da se trebaju što više baviti djecom, probleme rješavati razgovorima i usmjeravati ih na bavljenje sportskim aktivnostima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook