Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga mladih Feniks u sklopu projekta Info – centar za mlade „NEOS“ posjetila i OPG Đurec iz Kalnika

Posjet je bio u sklopu projekta Info centar za mlade “NEOS“ 3.0, a prije posjeta održane su radionice u kojem se naučilo kako pokrenuti OPG, seoski turizam, koje mogućnosti nudi Europska unija za mlade u ruralnom području


Udruga mladih Feniks Oroslavje u sklopu projekta Info centar za mlade “NEOS“ 3.0 u organizirala je radionice Inovativne mogućnosti koje nudi ruralni razvoj za mlade, pokretanje OPG-a, seoskog turizma i posjet primjeru dobre prakse te radionicu Dijalog EU s mladima na lokalnom ruralnom području. Dvadesetak sudionika radionice naučilo je kako pokrenuti OPG, seoski turizam, koje mogućnosti nudi Europska unija za mlade u ruralnom području te su na kraju posjetili i primjer dobre prakse u ruralnom području. Kao primjer dobre prakse sudionici radionica posjetili su OPG Đurec iz Kalnika koji je u sklopu projekta 'Kalnik Fun' prošao na natječaju 6.2.1., potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti.

Glavna djelatnost OPG Đurec, prije prijave na natječaj, bilo je uzgoj krava te uzgoj i prerada aronije, a u sklopu svoje nepoljoprivredne djelatnosti pruža uslugu najma elektro bicikala, paintball, airsoft i turističke obilaske Kalnika s vodičem te tako svoju lokalnu zajednicu obogaćuje dodatnim sadržajima i potiče mlade na ostanak u ruralnom području. Razvojem projekta 'Kalnik Fun' zaposlena je mlada osoba na ruralno području Kalnika.

Projekt Info – centar za mlade „NEOS“ 3.0 provodi Udruga mladih Feniks u partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom, a projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook