Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga mladih Feniks traži volontere za instrukcije djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji

Riječ je o nastavku istoimenog projekta koji je započeo u kolovozu 2015. godine, obzirom da je kroz provedene aktivnosti utvrđena potreba za daljnjim razvojem projekta te postojanje velike zainteresiranosti građana za uključivanje u projektne aktivnosti

  • foto: ilustracija (Udruga mladih Feniks)

    foto: ilustracija (Udruga mladih Feniks)


Udruga mladih Feniks zajedno s partnerima, Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica uspješno je prijavila nastavak projekta „Lokalni volonterski centar Orkas 4.0“, a u provedbu projekta uključene su i dvije nove partnerske organizacije, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovna škola Marija Bistrica.

Riječ je o nastavku istoimenog projekta koji je započeo u kolovozu 2015. godine, obzirom da je kroz provedene aktivnosti utvrđena potreba za daljnjim razvojem projekta te postojanje velike zainteresiranosti građana za uključivanje u projektne aktivnosti.

U sklopu projekta provodi se i volonterski program pružanja pomoći u učenju (instrukcije). Stoga Udruga mladih Feniks traži desetak volonterki ili volontera koji će pružati pomoć u učenju (instrukcije) djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji koja pohađaju Osnovnu školu Oroslavje i Srednju školu Oroslavje. Djeca će biti učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole i prvog do četvrtog razreda srednje škole, a predmeti iz kojih će se održavati instrukcije ovisit će o trenutnim potrebama učenika. Volonteri trebaju biti vrlo dobri ili odlični učenici srednje škole, studenti, visokoobrazovane osobe, imati afinitet i strpljenje za rad s djecom. Volontira se radnim danom, jednom u tjedan dana ili jednom u dva tjedna, tijekom školske godine 2018./2019., u trajanju od 1,5 sati ili 2 sata po susretu. Mjesto volontiranja je Oroslavje, ured Udruge mladih Feniks (drugi kat Oro tržnice).

- Pomoć u učenju i rezultati te aktivnosti, dokazuju kako niti jedno pomaganje nije uzaludno. Osim boljih rezultata u školi, korisnici su se povezali i sa volonterima i međusobno te su se izgradila i brojna prijateljstva. Polaznici instrukcija imaju ujedno koristi od provođenja vremena i izgradnje odnosa s dobrim starijim primjerom, tj. uzorom (volonterom) kroz pomoć u učenju i druženje, što uvelike doprinosi zdravom odrastanju. Takav odnos pomaže djetetu da širi svoje interese, stječe pozitivan stav prema učenju i školi, razvija društvenost i poboljšava sliku o sebi. Također, svaki će volonter dobiti upis odrađenih volonterskih poslova i sati u volontersku knjižicu te mogućnost izdavanja Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, koja se pokazala kao koristan alat budući da učenici završnih razreda istu mogu priložiti prilikom upisa na fakultet te na taj način ostvariti dodatne bodove - kažu iz Udruge mladih Feniks.

Zainteresirani se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnice koja se nalazi na web stranici Udruge mladih Feniks ili u prostorijama Udruge do 5. listopada 2018. godine.

Aktiviraj se, uključi i budi promjena u svojoj zajednici - poručuju iz Udruge mladih Feniks.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook